Детска градина "Мир" в Мездра се сдоби с площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата

През тази учебна година ДГ "Мир" и нейният филиал в с. Долна Кремена се посещават от 155 деца

Площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата
Площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата Източник: Община Мездра

В Деня без загинали при пътни инциденти през 2021 г. - 21 септември, в Детска градина "Мир" - гр. Мездра официално беше открита нова площадка за обучение по безопасност на движението по пътищата. Тя е изградена по проект, реализиран от детското заведение по Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда" на Министерство на образованието и науката, Модул "Площадки за обучение по безопасност на движението по пътищата".

 

Проектът е на обща стойност 900 лв., с които е закупено оборудване за обзавеждане на учебното съоръжение: комплект от 10 бр. пътни знаци, конуси, подвижен светофар, сигнално-предпазни жилетки, детски велосипед и детска каска за велосипедист.

 

Лентата на новата придобивка преряза директорът на ДГ "Мир" Диана Вутова. Според нея площадката ще бъде от изключителна полза за възпитанието и обучението на децата по безопасност на движението по пътищата. Целта е у подрастващите да се формират познания и качества, които да им помагат да се движат спокойно и сигурно в средата, която обитават.

 

Децата от ДГ
Децата от ДГ "Мир" Източник: Община Мездра

Екипът на ДГ "Мир" благодари на Община Мездра за бетонната основа на площадката, изградена от Общинско предприятие "Чистота", както и на Ивайло Нинов, родител на дете в IV възрастова група, който безвъзмездно е положил хоризонталната маркировка на съоръжението. Най-радостни от новата придобивка, разбира се, бяха децата.

 

През тази учебна година ДГ "Мир" и нейният филиал в с. Долна Кремена се посещават от 155 деца на възраст от 2 до 6 години, разделени в 7 групи - една яслена, пет градински и една разновъзрастова (смесена). За тяхното обучение и възпитание се грижат 30 педагогически специалисти и непедагогически персонал.

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени