Детската градина в Дърманци отвори врати след извършен основен ремонт

Със съдействието на Община Мездра забавачницата се сдоби с ново обзавеждане

Ремонтираната и обзаведена детска градина
Ремонтираната и обзаведена детска градина Източник: Община Мездра

Приключи основният ремонт на детската градина в мездренското село Дърманци, която е филиал на градската Детска градина "Слънчице". Той беше извършен от служители на Общинско предприятие "Чистота" и от доброволци със средства от резерва на общинските детски градини, от бюджета на ДГ "Слънчице", от Община Мездра и от дарители.

 

Ремонтът включва подмяна на старите дървени прозорци на занималнята, спалното помещение и кухнята с PVC дограма, монтиране на алуминиева входна врата и на нови осветителни тела, "обръщане" на прозорците, шпакловане и боядисване на вътрешните стени, "сваляне" на тавана и цялостна подмяна на отоплителната инсталация с парен котел на пелети, полагане на ламиниран паркет на пода в занималнята и в спалното помещение.

 

Със съдействието на Община Мездра забавачницата се сдоби с ново обзавеждане - 17 детски легла с дунапренови матраци, 4 гардеробчета, дидактически шкафчета и дървена секция, а кметът на селото Димитър Тронков подари три отоплителни конвектори.

 

През учебната 2021/2022 г. в напълно обновената детска градина ще се обучават и възпитават 16 деца на възраст от 2 до 6 години от селата Дърманци, Лик, Ослен Криводол и Ребърково. За тях ще се грижат двама педагогически специалисти и един помощник-възпитател.

 

Ремонтираната детска градина
Ремонтираната детска градина Източник: Община Мездра

 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени