Два екологични проекта ще бъдат реализирани в община Мездра в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда - 2024"

Двата екологични проекта са на обща стойност 22 500 лв.

Два екологични проекта ще бъдат реализирани в община Мездра в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда - 2024"
Два екологични проекта ще бъдат реализирани в община Мездра в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда - 2024" Източник: Община Мездра

Проектите на Кметство Типченица "Култура в хармония с природата - изграждане на зрителски трибуни със 100 места към спортна площадка и озеленяване на прилежащите части" и на Професионална гимназия "Алеко Константинов" - гр. Мездра "Ние учим, творим и спортуваме сред природата" са одобрени за финансиране в ежегодния конкурс на тема "Обичам природата - и аз участвам”, обявен от Министерство на околната среда и водите и от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда - 2024".

 

ПУДООС
ПУДООС Източник: ПУДООС

От постъпилите 1 128  проектни предложения на общини и кметства от цялата страна със средства в размер до 15 000 лв. ще бъдат финансирани 323 проекта. Сред тях е проектът на Кметство Типченица за изграждане на зрителски трибуни със 100 места към съществуваща спортна площадка и озеленяване на прилежащите части към нея.

 

Сред одобрените за финансиране със средства в размер до 7 500 лв. 150 проекта (от постъпили 507 проектни предложения) на училища и Центрове за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР)/ Обединени детски комплекси (ОДК) е проектът на ПГ "Алеко Константинов" - гр. Мездра за създаване на градина за билки и подправки, както и за изграждане на кът за отдих на учениците - кът за тихи игри (маси за шах с пейки и табло за морски шах) и поставяне на тенис маса на открито.

 

Двата екологични проекта са на обща стойност 22 500 лв.

 

15 кметства, училища и детски градини от община Мездра кандидатстват с проекти в Националната кампания
15 кметства, училища и детски градини от община Мездра кандидатстват с проекти в Националната кампания "Чиста околна среда - 2024 г." Източник: Община Мездра

Останалите 13 проектни предложения, подадени от кметства, училища и детски градини в община Мездра, не са одобрени за финансиране:

• "Обособяване на кът за игра и отдих на най-малките жители на село Горна Кремена" на Кметство Горна Кремена,

• "Фитнес на открито" на Кметство Зверино,

• "Зелено волейболно игрище" на Кметство Крапец,

• "Изграждане на иновативен екологичен център в с. Лик за придобиване знания за природата, развлечения, игри и задълбочаване на връзката родители - деца - природа" на Кметство Лик,

• "Почистване, озеленяване и създаване на зона за отдих, развлечения и детски кът" на Кметство Оселна,

• "Изграждане на футболно игрище в с. Очиндол" на Кметство Очиндол,

• Кметство Ребърково - "Кът за спорт и детски игри в с. Ребърково",

• "Класна стая за обучение на открито" на СУ "Св. Климент Охридски" - с. Зверино,

• "Екопарк "Вазов и ние" на СУ "Иван Вазов" - гр. Мездра,

• "Природата - наш общ дом" на ОУ "Христо Ботев" - гр. Мездра,

• "Обичам природата - и аз участвам" на ДГ "Детелина" - гр. Мездра,

• "Екозанималня на открито" на ДГ "Роза" - гр. Мездра

• и "Обичам природата - и аз участвам" на ДГ "Слънчице" - гр. Мездра.

 

Крайният срок за изпълнение на дейностите по всички одобрени за финансиране проекти е до края на месец декември 2024 г.

 

Миналата година в община Мездра бяха реализирани два екопроекта на обща стойност 21 500 лв., през 2022 г. - отново два проекта на обща стойност 15 000 лв., а през 2021 г. - шест проекта на обща стойност 50 000 лв.

Още от "Враца"

Общинският съвет прие информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Мездра за първото полугодие на 2024 г.

Община Мездра е в стабилно финансово състояние, подчерта при представянето на информацията за текущото изпълнение на бюджета кметът Иван Аспарухов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени