Два екологични проекта ще бъдат реализирани в община Мездра в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда - 2024"

Двата екологични проекта са на обща стойност 22 500 лв.

Два екологични проекта ще бъдат реализирани в община Мездра в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда - 2024"
Два екологични проекта ще бъдат реализирани в община Мездра в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда - 2024" Източник: Община Мездра

Проектите на Кметство Типченица "Култура в хармония с природата - изграждане на зрителски трибуни със 100 места към спортна площадка и озеленяване на прилежащите части" и на Професионална гимназия "Алеко Константинов" - гр. Мездра "Ние учим, творим и спортуваме сред природата" са одобрени за финансиране в ежегодния конкурс на тема "Обичам природата - и аз участвам”, обявен от Министерство на околната среда и водите и от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда - 2024".

 

ПУДООС
ПУДООС Източник: ПУДООС

От постъпилите 1 128  проектни предложения на общини и кметства от цялата страна със средства в размер до 15 000 лв. ще бъдат финансирани 323 проекта. Сред тях е проектът на Кметство Типченица за изграждане на зрителски трибуни със 100 места към съществуваща спортна площадка и озеленяване на прилежащите части към нея.

 

Сред одобрените за финансиране със средства в размер до 7 500 лв. 150 проекта (от постъпили 507 проектни предложения) на училища и Центрове за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР)/ Обединени детски комплекси (ОДК) е проектът на ПГ "Алеко Константинов" - гр. Мездра за създаване на градина за билки и подправки, както и за изграждане на кът за отдих на учениците - кът за тихи игри (маси за шах с пейки и табло за морски шах) и поставяне на тенис маса на открито.

 

Двата екологични проекта са на обща стойност 22 500 лв.

 

15 кметства, училища и детски градини от община Мездра кандидатстват с проекти в Националната кампания
15 кметства, училища и детски градини от община Мездра кандидатстват с проекти в Националната кампания "Чиста околна среда - 2024 г." Източник: Община Мездра

Останалите 13 проектни предложения, подадени от кметства, училища и детски градини в община Мездра, не са одобрени за финансиране:

• "Обособяване на кът за игра и отдих на най-малките жители на село Горна Кремена" на Кметство Горна Кремена,

• "Фитнес на открито" на Кметство Зверино,

• "Зелено волейболно игрище" на Кметство Крапец,

• "Изграждане на иновативен екологичен център в с. Лик за придобиване знания за природата, развлечения, игри и задълбочаване на връзката родители - деца - природа" на Кметство Лик,

• "Почистване, озеленяване и създаване на зона за отдих, развлечения и детски кът" на Кметство Оселна,

• "Изграждане на футболно игрище в с. Очиндол" на Кметство Очиндол,

• Кметство Ребърково - "Кът за спорт и детски игри в с. Ребърково",

• "Класна стая за обучение на открито" на СУ "Св. Климент Охридски" - с. Зверино,

• "Екопарк "Вазов и ние" на СУ "Иван Вазов" - гр. Мездра,

• "Природата - наш общ дом" на ОУ "Христо Ботев" - гр. Мездра,

• "Обичам природата - и аз участвам" на ДГ "Детелина" - гр. Мездра,

• "Екозанималня на открито" на ДГ "Роза" - гр. Мездра

• и "Обичам природата - и аз участвам" на ДГ "Слънчице" - гр. Мездра.

 

Крайният срок за изпълнение на дейностите по всички одобрени за финансиране проекти е до края на месец декември 2024 г.

 

Миналата година в община Мездра бяха реализирани два екопроекта на обща стойност 21 500 лв., през 2022 г. - отново два проекта на обща стойност 15 000 лв., а през 2021 г. - шест проекта на обща стойност 50 000 лв.

Още от "Враца"

СУ "Иван Вазов - Мездра спечели тазгодишното издание на Патриотичните игри в област Враца 

Целта на проекта е да насърчи учениците към по-задълбочено изучаване на българската история, да стимулира тяхното национално самосъзнание и не на последно място - да развие двигателната им активност

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени