Два "зелени" проекта от община Мездра ще бъдат финансирани в Националната кампания "Чиста околна среда - 2022"

Миналата година в община Мездра бяха реализирани шест проекта на обща стойност около 50 000 лв.

ПУДООС
ПУДООС Източник: ПУДООС

Проектите на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство (ПГ по МСС) и на Детска градина (ДГ) "Мир" - Мездра са одобрени за финансиране в конкурса на тема "Обичам природата - и аз участвам", организиран за 19-а поредна година от Министерство на околната среда и водите и от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда - 2022".

 

От подадените 433 проектни предложения от училища и Центрове за подкрепа за личностно развитие/ Обединени детски комплекси със средства в размер до 7 500 лв. ще бъдат финансирани 103 проекта от цялата страна. Сред тях е проектът на ПГ по МСС - гр. Мездра "Зелена работилница - класна стая на открито", който е с бюджет 7 350 лв.

 

Детски център по ПУДООС
Детски център по ПУДООС Източник: Zonanews

Сред одобрените за финансиране 103 проектни предложения на детски градини (от постъпили общо 464), които ще получат финансиране, е проектът на ДГ "Мир" - Мездра "Играя, наблюдавам, опознавам" с бюджет 7 500 лв.

 

Останалите 10 проекта от община Мездра, които бяха подадени от Кметство Зверино - "Изграждане и облагородяване на спортно-образователна среда", от кметство Брусен - "Обичам природата - и аз участвам", от кметство Ребърково - "Кът за спорт и детски игри", от кметство Руска Бела - "Детски кът за игри и спорт", от кметство Очиндол - "Изграждане на детско футболно игрище", от СУ "Иван Вазов" - "Уча сред природата", от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - "Обичам природата - и аз участвам", от ПГ "Алеко Константинов" - "Спорт и здраве на открито", от ДГ "Звездичка" - с. Зверино - "Обичам природата - и аз участвам" и от ДГ "Детелина" - филиал с. Върбешница - "Обичам природата - и аз участвам", не са одобрени за финансиране.

 

Детска площадка по ПУДООС
Детска площадка по ПУДООС Източник: Zonanews

Двата "зелени" проекта, които ще получат финансиране в кампанията "Чиста околна среда - 2022", са на обща стойност приблизително 15 000 лв.

 

Миналата година в община Мездра бяха реализирани шест проекта на обща стойност около 50 000 лв.: на община Мездра - за изграждане на детска площадка на площад "Македония", на кметство Оселна и на кметство Лютиброд - за изграждане на кътове за отдих, развлечения и детски игри в двете населени места, на кметство Ослен Криводол - за изграждане на детски център за екологично обучение, на ДГ "Детелина" - за изграждане на комбинирано детско съоръжение за игра и на ДГ "Слънчице" - за изграждане на мини футболно игрище.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени