Ефектно водно шоу за жителите и гостите на Враца

Уникално шоу изненада жителите и гостите на града за Великденските празници

Враца Водно шоу
Враца Водно шоу Източник: Община Враца

Хидро екранът е тип водна завеса с дюзи. Височината му е 6 метра и върху него са проектирани авторски филми за едни от най-прелрстните кътчета на България монтирани на няколко реда, а прожекционната повърхност се получава от дребни капки вода. Проектът струва на общината около 40 хиляди лева.


"Виждал съм подобни клипове в други страни и си казах – защо пък да не го направим и ние във Враца. Така или иначе бяхме реализирали проекта за водното огледало. Просто закупихме допълнителна апаратура, която монтирахме и ето, стана. Не струва чак толкова много. Възможно е и се надявам да се хареса на всички, които го гледат", споделя кметът Калин Каменов.

 

До момента в България има само още една такава водна стена, но на нея хората могат да се любуват само по празници, докато във Враца това ще бъде възможно и в петък, и в събота всяка седмица, а по време на настоящите празници – всяка вечер до 8 май включително.


Ефектното шоу ще бъде прожектирано всеки ден до 8 май /събота/, от 21 часа в обновеното водно огледало в парка зад паметника на Христо Ботев. Инициативата е на община Враца. 
Предвижда се организирането на тематични прожекции в изцяло реконструирания парк, като целта е да се популяризира културно-историческото наследство на Враца.

 

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени