Фондация "АДРА България" зарадва с подаръчни пакети за Коледа 200 деца от община Мездра

Всеки от подаръчните пакети съдържа детски играчки, лакомства, учебни материали за рисуване, тетрадки, дрехи

Подаръчни пакети за деца от община Мездра
Подаръчни пакети за деца от община Мездра Източник: Община Мездра

За пета поредна година Фондация "АДРА България" зарадва с коледни подаръци деца в неравностойно положение от община Мездра. По случай Рождественските празници 200 възпитаници на местните детски градини и ученици от основния курс на обучение получиха подаръчни пакети. Благотворителната кампания се реализира по проекта на "АДРА Германия" "Деца помагат на деца", чието мото е "Споделянето те прави щастлив". Партньор по проекта е българският клон на международната хуманитарна организация ADRA International.

 

Всеки от подаръчните пакети съдържа детски играчки, лакомства, учебни материали за рисуване, тетрадки, дрехи, а често пъти - и лично послание от дарителя. Тази година пакетите са приготвени от деца и техните родители от района на Дортмунд, провинция Северен Рейн-Вестфалия, за нуждаещи се деца от страните в Източна Европа. Подаръчните пакети връчи Мариан Димитров, директор на Фондация "АДРА България", в присъствието на кмета на община Мездра Иван Аспарухов.

 

Активно съдействие при раздаването им оказа отдел "Образование, социални дейности и здравеопазване" с ръководител Елена Нанова, с който Фондацията си партнира успешно вече няколко години. В знак на благодарност директорът на Детска градина "Мир" Диана Вутова подари на г-н Димитров стилен сувенир, а възпитаници на детското заведение изпълниха коледни стихове и песнички. През последните пет години "AДРА България" зарадва с подаръчни пакети за Коледа близо 1 300 деца в неравностойно положение от община Мездра.

 

Представители на фондация ADRA
Представители на фондация ADRA Източник: Община Мездра

Миналата година Фондацията изненада приятно за Рождество Христово 160 деца, през 2019 г - 301, през 2018 г. - 323, а през 2017 г. - 290. Наред с това, през тази година "АДРА България" подпомогна с медицински консумативи и аксесоари - ръкавици, завивки, възглавници, медикаменти и др., МБАЛ - Мездра. Догодина хуманитарната организация ще реализира проект в подкрепа на медиците от ковид отделенията в общините София, Пловдив, Пазарджик, Видин, Мездра и др. Проектът е с фокус върху ментално здраве и предвижда предоставяне на индивидуална психотерапия и рехабилитация на лекари и други медицински специалисти, пряко ангажирани с лечението на пациенти с Covid-19.

Още от "Враца"

23 танцови клубове, школи и състави взеха участие в Четвъртия национален фолклорен фестивал "Хорцѐто на Дефилето" в Мезд

Кулминациите на фолклорния празник беше надиграването с ръченица - шопска, тракийска и добруджанска, в което се включиха танцови двойки от различни формации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени