Футболен клуб Локомотив (Мездра) приема Пещера (Гала̀та) в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига

Миналата година ОФК Локомотив победи Пещера (Галата) с 2:1 на неутрален терен в Роман

Локомотив-Мездра
Локомотив-Мездра Източник: Община Мездра

ОФК Локомотив (Мездра) приема днес Пещера (Гала̀та) в среща от втория, междуобластен етап в Зона Велико Търново от турнира за Купата на Аматьорската футболна лига (АФЛ). Двубоят е от 15:00 часа на градския стадион в гр. Мездра. Той ще бъде ръководен от съдийска бригада: главен рефер - Ивайло Тодоров от Монтана, с асистенти Николай Николаев от Монтана и Славян Бойков от Враца. Делегат на БФС е председателят на Областния съвет на БФС - Враца Милен Бельов.

 

В първия, областен етап на турнира през м. октомври мездренските "железничари" елиминираха като гости състезаващия се в "А" ОФГ Враца Миньор 2017 (Згориград) с 2:3 след две попадения на ветерана Николай Ганчев и едно на юношата Паоло Петков.

 

Миналата година ОФК Локомотив победи Пещера (Галата) с 2:1 на неутрален терен в Роман в един от двата зонални полуфинала за Купата на АФЛ, а през есенния полусезон от първенството в Северозападната Трета лига загуби в скандален мач като гост с 2:1 от представителя на област Ловеч.

 

В останалите две срещи от междуобластния етап на турнира, които ще се играят на 23 февруари, съперници са Локомотив (Горна Оряховица) - Локомотив (Дряново) и Партизан (Червен бряг) - ОФК Бдин 1923 (Видин).

Победителите от двубоите ОФК Локомотив (Мездра) - Пещера (Гала̀та) и Локомотив (Горна Оряховица) - Локомотив (Дряново) ще се срещнат в единия зонален полуфинал, а победителят от двубоя Партизан (Червен бряг) - ОФК Бдин 1923 (Видин) се класира директно за зоналния финал.

 

Тази събота, 19 февруари, се подновява шампионатът в Северозападната Трета лига. В първия пролетен кръг ОФК Локомотив (Мездра) е домакин от 14:00 часа на ОФК Павликени.   

 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени