ГЕРБ: През последните 4 години в община Оряхово бяха инвестирани 45 млн. лв.

Малко над 1,7 млн. лв са отпуснати от МРРБ за аварийно укрепване на свлачища и за реконструкция и доизграждане на ВиК мрежа. Близо 13,5 млн. лв е проектът за изграждане на инсталация за предварително третиране и компостиране на отпадъци, финансиран по Оперативна програма "Околна среда"

Петя Аврамова в Оряхово
Петя Аврамова в Оряхово Източник: ПП ГЕРБ

"Ако оставим настрана емоциите и погледнем само фактите и икономическата логика - за последните четири години инвестициите, които влязоха в община Оряхово от постановления на Министерски съвет, национално финансиране от различни министерства, финансиране по оперативни програми и грижа за възрастни хора -  са 45 млн. лв.", заяви кметът на Оряхово Росен Добрев на представянето на кандидатите за народни представители от ГЕРБ-СДС в града. На него присъстваха водачът на листата Петя Аврамова, кандидатите Красен Кръстев и Малина Николова. Събитието се състоя в новия Крайдунавски парк, изграден със средства по опративна програма.

 

"Само работеща икономика и силна държава може да осигури такива средства за малка община като нашата. Сега е моментът да благодаря на Петя Аврамова за съдействието за тези инвестиции", добави Росен Добрев. Той припомни, че на последните местни избори жителите на община Оряхово са избрали кметове от ГЕРБ за всяко населено място. Няма по-добра оценка и доказателство за добрата ни съвместна работа, категоричен беше Росен Добрев.

 

"В мое лице екипът на Община Оряхово и хората тук ще имат съюзник и приятел. Надявам се на вашата подкрепа, за да продължим да обновяваме и развиваме не само Оряхово, но и цялата ни област, и България", обърна се Петя Аврамова към хората. Тя допълни, че като министър на регионалното развитие се е стремяла да помага на област Враца, а правителството и премиерът Борисов са доказали, че Северозападна България наистина е приоритет с инвестициите, отделени тук. Ремонтиран е пътят Селановци-Кнежа, който е част от републиканска пътна мрежа. Със средства от постановления на МС е ремонтирана фасадата на архитектурен паметник Екимджиевата къща в града, реконструирана е спортната зала по борба, извършва се ремонт на сградата на общинска администрация в Оряхово, около 4,8 млн. лв от тези средства са за ремонт на уличната мрежа на територията на общината.

 

Малко над 1,7 млн. лв са отпуснати от МРРБ за аварийно укрепване на свлачища и за реконструкция и доизграждане на ВиК мрежа. Близо 13,5 млн. лв е проектът за изграждане на инсталация за предварително третиране и компостиране на отпадъци, финансиран по Оперативна програма "Околна среда". В Селановци Петя Аврамова, Красен Кръстев, Малина Николова и Росен Добрев се срещнаха с кмета на селото Росица Койнова и жители на ремонтирания булевард "Стефан Стамболов". Росица Койнова отчете, че преди 9 години е направила равносметка на състоянието на улиците на територията на Селановци и от 78 км. улици на територията му, 88% са били без никаква настилка. "Сега разликата е огромна", добави тя.

 

"Намираме се в сложна обстановка, породена от пандемията от COVID-19, но това не трябва да Ви спре да бъдете активни и да гласувате на 4 април", каза Малина Николова. Тя допълни, че в изборния ден ще бъде създадена организация, която да осигури безопасност на всички участници в изборния процес.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени