Голям интерес към традиционната "Панорама на образованието" в Мездра

"Панорама на образованието" се организира в гр. Мездра за седми път

"Панорама на образованието 2023" в Мездра
"Панорама на образованието 2023" в Мездра Източник: Община Мездра

При осезаем интерес от страна на ученици и родители премина традиционната "Панорама на образованието 2023", организирана от Община Мездра. В образователния форум се включиха всички средни и основни учебни заведения в общината: СУ "Иван Вазов", ОУ "Христо Ботев", ОУ "Св. св. Кирил и Методий", ПГ "Алеко Константинов" и ПГ "Васил Левски" - гр. Мездра, СУ "Св. Климент Охридски" - с. Зверино и ОУ "Васил Кънчов" - с. Моравица.

 

Представители на петте училища и на двете професионални гимназии презентираха по уникален начин възможностите за обучение в местните учебни заведения, новостите в учебните програми, паралелките и специалностите, в които ще бъде осъществен прием през учебната 2023/2024 г.

 

"Панорама на образованието" в Мездра Източник: Община Мездра

"Позволете ми да изкажа благодарност за колегиалното и професионално отношение на директорите и на учителите от всички училища, да благодаря на Регионално управление на образованието - Враца за методическата подкрепа и за доброто партньорство, което затвърждаваме през годините, каза при откриването на панорамата Нели Минева, заместник-кмет "Икономическо развитие, социални и хуманитарни дейности".

 

Усилията ни са общи и са насочени към осигуряване на качествено образование и на възможности за развитие на младите хора. Виждам, че днес сме изпълнили най-важното условие за това: присъствието на ученици и учители означава, че всеки ще има възможност да направи своя информиран избор!"

 

Музикално-танцов поздрав към присъстващите отправиха Вокална група "Детски свят" и мажоретният състав към Център за подкрепа за личностно развитие. Сред гостите на форума бяха кметът на Мездра Иван Аспарухов и председателят на Общинския съвет Яна Нинова.

 

Кметът на Мездра Иван Аспарухов
Кметът на Мездра Иван Аспарухов Източник: Община Мездра

"Панорама на образованието" се организира в гр. Мездра за седми път - тя се провежда ежегодно от 2015 г. насам, с изключение на 2020-а и 2021 г. поради пандемията от Covid-19.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени