Грейнаха светлините на коледната елха във Враца

Пожелавам на всички весели празници. Тази година сме подготвили коледно-новогодишна програма, наситена със събития, така че се надявам да сме по-често заедно, кааз кметът Калин Каменов

Грейнаха светлините на коледната елха във Враца
Грейнаха светлините на коледната елха във Враца Източник: Община Враца
С празнично шествие бе дадено началото на тържествената програма за запалване светлините на коледната елха във Враца. В колоната, водена от дядо Коледа и Снежанка, се включиха деца и ученици от Враца, които заедно със своите родители преминаха през централната пешеходна зона под звуците на коледна музика, изпълнявана от Духовия оркестър при НЧ "Развитие". Тази година, белобрадият старец пристигна с файтон, изработен по модел на врачанския фабрикант Мито Орозов.
 
Празникът продължи на пл. "Христо Ботев", където приветствие отправи кметът на Община Враца Калин Каменов. "Пожелавам на всички весели празници. Тази година сме подготвили коледно-новогодишна програма, наситена със събития, така че се надявам да сме по-често заедно. На децата пожелавам да слушат своите родители, да бъдат добри в училище и в детската градина, за да се гордеем с всички вас", заяви в кметът Калин Каменов.
 
Кметът на Враца Калин Каменов
Кметът на Враца Калин Каменов Източник: Община Враца
Кулминация на празника бе запалването на светлините на 10-метровата коледна елха и пищна заря, която огря небето над пл. "Христо Ботев". Участие в празничната програма взеха деца и ученици от врачанските детски градини и училища, които изпълниха песни и стихотворения, посветени на коледните и новогодишни празници.

Още от "Враца"

Община Мездра и БЧК поздравиха "на патерица" акушер-гинеколозите и акушерките в МБАЛ-Мездра по случай Бабинден

Доброволци от Българския червен кръст (БЧК), начело с председателя на Общинския съвет на БЧК Наталия Христова-Горанова, също поздравиха здравните специалисти

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени