Хандбалистите на Локомотив (Мездра) - осми в крайното класиране в "А" РХГ

Младежите до 19 г. на мездренския клуб ще играят за V-VIII място на Държавния финал в тази възраст

Локомотив (Мездра) - хандбал
Локомотив (Мездра) - хандбал Източник: Община Мездра

Приключи редовният сезон 2021/2022 от първенството в "А" РХГ - мъже. Тимът на Локомотив (Мездра), за когото това беше второ поредно участие в най-висшето ниво на българския хандбал, завърши на осмо място в крайното класиране (от 9 отбора) с 4 точки и голова разлика 414:486 (-72) - актив, натрупан след 2 победи и 14 загуби. При своя дебют в елита миналата година момчетата на треньора Евгени Йоловски заеха десето място (от 10 отбора) с 4 точки и голово съотношение 467:638 (-171).

 

През пролетния полусезон 2022 "железничарите" постигнаха една победа - срещу Левски (Левски) с 35:32, и допуснаха седем загуби - от Шумен 61 (Шумен) с 0:10 (служ.), от Осъм (Ловеч) с 33:38, от Локомотив (Горна Оряховица) с 23:38, от Пирин-64 (Гоце Делчев) с 20:39, от Чардафон (Габрово) с 21:31, от Спартак (Варна) с 30:38 и от Добруджа (Добрич) с 25:43.

 

Голмайстор на отбора е руснакът Илья Буцких със 126 точни попадения. 24-годишният пивот от Толиати е на второ място сред топреализаторите в групата, непосредствено след голмайстор №1 през последните три сезона Преслав Станчев (Осъм - Ловеч), който има 151 точни попадения.

 

Топ 3 на водещите реализатори в състава на локомотивци допълват Валентин Гачев със 70 гола и Милен Валентинов с 62 гола. Следват: руснакът Иван Бусень с 51 гола (отбелязани само през есента), Никола Кръстев - 29, Владимир Михайлов - 21, Илиян Младенов - 19, Йордан Тонов - 11, Владислав Андреев - 10, Кристиян Георгиев - 6, Теодор Ангелов - 5, Габриел Георгиев - 3 и Венелин Илиев - 1.

 

Останалите състезатели, които защитаваха честта на мездренския клуб през този сезон, са вратарите Георги Вълков, Деян Василев и Петър Ганев и полевите играчи Александър Буров, Деян Дачев и Йохан Марков.

 

Лидер в класирането в "А" РХГ след края на редовния сезон е Локомотив (Горна Оряховица) с 28 т. Челната четворка допълват Шумен 61 (Шумен) и Спартак (Варна) с по 26 т. и Пирин-64 (Гоце Делчев) с 20 т. Тези четири отбора ще играят полуфинални плейофи за титлата. Съперници в тях на разменено гостуване на 16-и и на 22-и април са Локомотив (ГО) - Пирин-64 (ГД) и Шумен 61 - Спартак (Вн).

 

Междувременно младежите до 19 г. на Локомотив (Мездра), които заеха второ място в Национална група "Б", не успяха да се класират за финалната четворка на Държавното първенство в тази възраст. В квалификационен турнир, който се проведе в Горна Оряховица, младите локомотивци загубиха от втория в Национална група "А" Фрегата (Бургас) с 15:26 (8:12) и от домакините от Раховец 2008 (Горна Оряховица), втори в Национална група "В", с 26:28 (10:17).

 

В решителния двубой Фрегата (Бс) разгроми Раховец 2008 (ГО) с 35:18 (17:11) и заедно с първенците в трите национални групи - Спартак (Варна), Полюс-ТМ (Плевен) и Локомотив (Горна Оряховица), ще играе за I-IV място в Държавния финал М19, който е на 30 април и 1 май.

 

Загубилите в квалификацията на заелите вторите места в националните групи - Раховец 2008 (Горна Оряховица) и Локомотив (Мездра), и заелите първите две места в квалификационния турнир на класиралите се на трето място в националните групи - Албатрос (Бургас) и Интер (Благоевград), ще играят във финала за 5-8 място на Държавното първенство.

Още от "Враца"

Делегация от две побратимени общини в Албания гостува в Мездра за празника на града - 6 май (Гергьовден)

По традиция честването започна с литургия в Храм "Св. Георги Победоносец", отслужена от енорийския свещеник отец Данаил Цинцарски. Впоследствие на градския площад се състоя ритуал по издигане на знамената на Република България, на Европейския съюз и на Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра кани жителите и гостите на гр. Мездра на официалното откриване на 50-ите юбилейни Празници на културата "М

В музикалния спектакъл "Дихание" участват популярния български поп и оперен певец Орлин Горанов, солисти и Симфоничния оркестър на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново

Прочетете повече прочетете повече

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени