Хандбалният отбор "Локомотив (Мездра)" стартира участието си в Национална група "Б" за младежи до 19 г.

В шампионата в тази възраст ще вземат участие 19 клубни отбора

Хандбалният отбор на Локомотив-Мездра
Хандбалният отбор на Локомотив-Мездра Източник: Община Мездра

Този уикенд ще се състои първият турнир от първенството по хандбал в Национална група "Б" за младежи до 19 г. - сезон 2021/2022 г. В шампионата в тази възраст ще вземат участие 19 клубни отбора. С оглед броя на подадените заявки, те бяха разпределени от Спортно-техническата комисия на Българската федерация по хандбал в три Национални групи: 


• Група "А": Албатрос (Бургас), Добруджа (Добрич), Поморие (Поморие), Спартак (Варна), Фрегата (Бургас) и Шумен-61 (Шумен), 
• Група "Б": Беласица (Петрич), Интер (Благоевград), Левски (Левски), Локомотив (Мездра), Осъм (Ловеч) и Полюс-ТМ (Плевен), 
• Група "В": Академик-ТУ (Габрово), Асти-91 (Хасково), Локомотив (Горна Оряховица), Мартен-67 (Мартен), Опака-1974 (Опака), Раховец-2008 (Горна Оряховица) и Чардафон (Габрово). 

 

Хандбал национална група Б
Хандбал национална група Б Източник: Община Мездра

Първият турнир от първенството в Национална група "Б" М19 е на 7 ноември, неделя, в "Арена Петрич". В първия двубой от 11:00 ч. младежите на Локомотив (Мездра) играят с домакините от Беласица (Петрич), а от 14:00 ч. - с Интер (Благоевград). В останалите две срещи съперници са Интер (Благоевград) - Осъм (Ловеч) и Осъм (Ловеч) - Беласица (Петрич). В първия мач от тази група, който се игра на 17 октомври, Левски (Левски) загуби като домакин в Българене от Полюс-ТМ (Плевен) с 21:34 (8:16). 

 

Класиране
Класиране Източник: Община Мездра



Вторият турнир в Национална група "Б" е на 13 ноември в Плевен, а третият - на 18 декември в Ловеч. Останалите три турнира през пролетта на следващата година са в Благоевград, Ловеч и Българене. За Държавния финал в тази възраст се класират заелите първо място в трите Национални групи + победителят в квалификационен турнир, в който ще вземат участие класиралите се на второ място в групите. Паралелно във финалния турнир за разпределение на местата от пето до осмо ще участват загубилите квалификацията на заелите второ място в групите + заелите първите две места в квалификационен турнир между класиралите се на трето място в националните групи. 


Междувременно тази събота, 6 ноември, ще се играят срещите от 7-ия кръг на мъжкото хандбално първенство в "А" РХГ. В него ХК Локомотив (Мездра) приема ХК Левски (Левски). Двубоят е от 13:00 часа в спортната зала на НСА "Васил Левски" в София.

 
Във временното класиране тимът на мездренските "железничари" заема осмо място с 0 точки и голова разлика 153:203 (-50) - актив, натрупан след 6 загуби. ХК Левски е на седма позиция с 2 т. и голово съотношение 142:167 (-25) от 5 мача, а на последното, девето място е Добруджа (Добрич) с 0 т. от 7 мача и голова разлика 149:241 (-92). 


Начело в подреждането са Шумен-61 и Спартак (Варна) с по 10 т., следвани от Пирин 64 (Гоце Делчев) и Локомотив (Горна Оряховица) с по 8 т. Пето-шесто място делят Чардафон (Габрово) и Осъм (Ловеч) с по 6 т. 
 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени