Художникът Иво Ангелов подреди самостоятелна изложба живопис в Община Мездра

Творбите, които виждате, са дело на човек с размах и въображение, но и с добро чувство за реалността, каза главен експерт Светла Дамяновска

Изложба на художника Иво Ангелов
Изложба на художника Иво Ангелов Източник: Община Мездра

По покана на Градската художествена галерия художникът Иво Ангелов подреди в Община Мездра самостоятелна изложба живопис. Експозицията включва 12 живописни творби, нарисувани с акрилни бои - пет женски портрета ("Портрет-I", "Портрет-II", "Портрет-III", "Портрет-IV" и "Портрет-V"), четири пейзажа ("Старата църква в с. Царевец", "Пейзаж от с. Горна Бешовица", "Летен пейзаж" и "Ъгълът") и три анималистични картини ("Сурикат", "Фенек" и "Тушканчик").

 

"Творбите, които виждате, са дело на човек с размах и въображение, но и с добро чувство за реалността и умение да улавя в платната си спецификата на наблюдаваните обекти, независимо дали те са животни, хора или природни гледки, каза при откриването на изложбата Светла Дамяновска, главен експерт "Културно наследство и религиозни дейности" в Община Мездра. Свободата и лекотата, с които борави с багрите и дръзките цветни хармонии правят впечатление още от пръв поглед.

 

Николинка Кътовска поздравява Иво Ангелов
Николинка Кътовска поздравява Иво Ангелов Източник: Община Мездра

Мисля, че не може да си правим изводи от тези 12 работи за отделните периоди, през които е преминал художника в развитието си, защото той не е тръгнал от пленерния реализъм, за да стигне до по-модерните работи, а работи паралелно и по двата начина, каза в заключение Дамяновска. Тези от вас, които си спомнят другата негова самостоятелна изложба, състояла се в Дом на железничаря преди около 15 години, знаят, че още тогава Иво Ангелов изобразяваше реалността с много достоверност, но и с много фантазия".

 

От името на Община Мездра инж. Николинка Кътовска, заместваща кмета на общината Иван Аспарухов, поздрави Иво Ангелов с изложбата и му подари бутилка вино. "Благодарим Ви, че споделихте картините си  с нас, заяви инж. Кътовска. Не споделихте за емоциите, когато сте ги създавали, но пък създадохте за нас емоция и разнообразихте нашето напрегнато ежедневие.

 

Изложба на Иво Ангелов
Изложба на Иво Ангелов Източник: Община Мездра

Приемаме изложбата и като подарък за днешния празник - Деня на българската община и местното самоуправление. От сърце Ви желая вдъхновение и нови такива творби. Добре дошъл сте да ги споделите отново с нас!"

 

Иво Ангелов е роден на 26 юни 1973 г. в гр. Мездра. Завършил е ТМЕТ (дн. Професионална техническа гимназия) "Никола Йонков Вапцаров" - Враца, специалност "Студена обработка на металите" (1992 г.). Понастоящем работи в завода за производство на електронни компоненти за автомобилната индустрия, индустриалния и битовия сектор на "Интегрейтид Микро-Електроникс България" (IMI) в Ботевград.

 

Дългогодишен член е на Групата на мездренските художници. Има една самостоятелна и участия в множество общи художествени изложби и в пленери по живопис. Изложбата на Иво Ангелов може да бъде разгледана в продължение на един месец във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра.  

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени