ИОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Мездра запази статута си на иновативно училище и през следващата учебна година

В списъка на МС влизат 548 училища от 192 населени места във всички 28 области на страната, което е с 6 повече от миналата година.

ИОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Мездра запази статута си на иновативно училище и през следващата учебна година
ИОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Мездра запази статута си на иновативно училище и през следващата учебна година Източник: Община Мездра

За пета поредна учебна година ИОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Мездра получи статут на иновативно училище. Това стана ясно след като Министерският съвет одобри Списък на иновативните училища в Република България за учебната 2023/2024 г.

 

В него влизат 548 училища от 192 населени места във всички 28 области на страната, което е с 6 повече от миналата година. Те разработват и въвеждат нови методи на преподаване, внедряват иновативни елементи в организацията и съдържанието на обучението, усъвършенстват управлението си.

 

Иновативни училища-лого
Иновативни училища-лого Източник: Община Мездра

Иновативните процеси се въвеждат в продължение на четири години, като за всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. В тях са определени целите и идеите, свързани с личностното, интелектуалното и емоционалното развитие на учениците.

 

Учебните заведения са определени за иновативни от Комисията за иновативните училища към Министерство на образованието и науката след разглеждане и оценка на представените от кандидатите училищни проекти за иновации, приети от педагогическите съвети и одобрени от родителите на учениците, включени в съответните проекти.

 

Освен ИОУ Св. св. Кирил и Методий" - Мездра, статут на иновативни училища за учебната 2023/2024 г. получават още 12 учебни заведения в област Враца: СУ "Козма Тричков", ОУ "Васил Левски", ПТГ "Н. Й. Вапцаров", ПГТР и ПГ "Димитраки Хаджитошин" - Враца, ПГО "Елисавета Багряна", НУ "Цани Гинчев", ОУ "Св. св. Кирил и Методий", ОУ "Христо Ботев" и ОУ "Г. С. Раковски" - Бяла Слатина, СУ "Христо Ботев" - Козлодуй и ОУ "Н. Й. Вапцаров" - Оряхово.

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени