Искате ли да се докоснете до автентичните български традици? Посетете националния фолклорен събор "Леденика" във Враца

По традиция на фолклорния събор ще се проведе надиграване на групи за стилизиран фолклор и най-дълго врачанско хоро

Искате ли да се докоснете до автентичните български традици? Посетете националния фолклорен събор "Леденика" във Враца
Искате ли да се докоснете до автентичните български традици? Посетете националния фолклорен събор "Леденика" във Враца Източник: Община Враца

Ден след кулинарната фиеста във Врачанския Балкан, Националният фолклорен събор "Леденика" продължава с богата програма за вкуса на всеки!

 

На 29 юни (събота) от 09:30 часа на сцената на Събора ще се качат десетки самодейни и фолклорни състави. Непосредствено след официалното откриване на фестивала - в 12:00 часа даваме началото на концерта на Фолкреактор!

 

За любителите на автентичния фолклор са подготвени още изпълнения на самодейни състави следобяд, а в 16:00 часа на поляната ще започнат и народните борби.

 

Програмата продължава с конкурс за автентична носия, с начален час - 17:00 и съревнованието "Глас на Балкана" от 17:30 часа.

 

По традиция на фолклорния събор ще се проведе надиграване на групи за стилизиран фолклор и най-дълго врачанско хоро. Началото е в 18:30 часа.

 

От 20:30 часа сцената на фестивала ще бъде покорена от популярния изпълнител - Светлин Миланов, а веднага след концерта ще започнат и кукерските игри. Кулминационен момент на втория ден на Събора е нестинарския танц (21:45 часа) в изпълнение на Илиян и Мария Йорданови.

 

Програмата ще завърши с концерт на Анелия, с начален час 22:00 часа! Не забравяйте, че транспортът до Леденика е безплатен! Очакваме Ви, пишат от пресцентъра на община Враца.

Още от "Враца"

Враца – домакин на най-мащабното хип-хоп събитие в страната

Чрез фестивала се цели да бъде насочено вниманието на младежите към това, че хип-хоп изкуството и културата имат възможност да отправят силни и градивни послания срещу насилието, агресията и наркотиците

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени