Изложба представя историята на емблематични сгради от Враца

Архивните снимки са предоставени от Александър Александров

Земестник-кметът Александър Владимиров
Земестник-кметът Александър Владимиров Източник: Община Враца

Историята на над 20 знакови сгради в града е представена в изложбата "Врачанските къщи – нестихващо достолепие". Събитието бе открито от заместник-кмета Александър Владимиров, който поздрави организаторите за инициативата и заяви, че съвместното сътрудничество с Община Враца ще продължи.

 

Председателят на Сдружение "Врачанските къщи" – Светла Буюклийска благодари за осигуреното финансиране от фонд "Култура" и допълни, че основната цел на изложбата е да представи детайлите около архитектурата и периода, в който са били изградени старите врачански къщи, както и какви хора са ги обитавали.

 

Архивните снимки са предоставени от Александър Александров, който е и член на Сдружението. На събитието присъстваха още: общински съветници, представители на институции в града, членове на Сдружението и граждани. Изложбата е подредена във фоайето на читалище "Развитие” и може да бъде разглеждана до 31 декември 2021 година.

 

Изложба представя историята на емблематични сгради от Враца
Изложба представя историята на емблематични сгради от Враца Източник: Община Враца

 

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени