Изложби и представяне на книга за Деня на Оряхово

Една от изложбите представя карти от различни години

Днес в Исторически музей-Оряхово беше открита изложбата "Оряхово в карти"
Днес в Исторически музей-Оряхово беше открита изложбата "Оряхово в карти" Източник: Община Оряхово

Днес в Исторически музей-Оряхово беше открита изложбата "Оряхово в карти". Това е първото събитие, част от празничната програма по повод Деня на град Оряхово - 21 ноември.

 

Секретарят на община Оряхово Христинка Цонева поздрави д-р Евгения Найденова – директор на Историческия музей, пожелавайки й неизчерпаема енергия. Сред посетителите бяха и младежите от Клуб "Европейски диалог" към ЦПЛР-ОДК.

 

Днес в Исторически музей-Оряхово беше открита изложбата
Днес в Исторически музей-Оряхово беше открита изложбата "Оряхово в карти" Източник: Община Оряхово

Изложбата представя карти от различни години, а голяма част от изображенията са изпратени от проф. Сергей Торбатов. Най-големият акцент са оригиналните карти на Оряхово от 1902-1930 година, предоставени от "Техническа служба" в общината. В изложбата бе представен и макет на крепостта "Камъка", изработен от деца при ЦПЛР.

 

 "Оряхово в карти" може да посетите и в утрешния празничен 21 ноември от 13.00ч. до 17.00ч., както и в следващите работни дни.

 

днес ще бъде открита изложба на Водоля Казаков –
днес ще бъде открита изложба на Водоля Казаков – "70 в картини" Източник: Община Оряхово

Напомняме на всички граждани и гости на града, че днес в 14:30 ч. ще бъде открита изложба на Водоля Казаков – "70 в картини", а Йорданка Манкова ще представи книгата си "Цер и лек да намериш" в 15:00ч. Събитията ще се проведат в ХГ "Проф. Марин Върбанов".

 

Йорданка Манкова ще представи книгата си
Йорданка Манкова ще представи книгата си "Цер и лек да намериш" Източник: Община Оряхово

 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени