Калин Каменов към зрелостниците: "Носете Враца в сърцето си и не се отказвайте пред трудностите!"

Учебни заведения от Враца тържествено изпратиха завършващите средното си образование

Кметът на Враца Калин Каменов
Кметът на Враца Калин Каменов Източник: Община Враца
Учебни заведения от Враца тържествено изпратиха завършващите средното си образование. Кметът Калин Каменов поздрави зрелостниците и ги призова да не се отказват пред трудностите и да носят Враца в сърцето си.
 
"От днес всеки от Вас е посланик на Враца в страната и по света. Бъдете горди с постигнатото до момента, уважавайте своите учители и никога не се отказвайте пред трудностите.Аз вярвам, че след като завършите висшето си образование, ще се върнете в родния град и ще продължите да работите за неговото развитие. На добър час!", каза кметът Каменов в приветствието си към възпитаниците на СУ "Христо Ботев", СУ "Васил Кънчов", СУ "Козма Тричков" и ПЕГ "Йоан Екзарх".
 
Тържествата в гимназиите продължиха с приветствия от директорите и изпълнения на учениците. По инициатива на кмета Калин Каменов във Враца ще се проведе празник за зрелостниците от Випуск 2023.
 
По време на събитието абитуриентите ще получат значка "Посланик на Враца" и грамота. Програмата ще продължи с концерт на популярната изпълнителка Дара. Събитието ще се проведе на 30 май /вторник/ от 18:00 часа пред Градска концертна зала. Община Враца кани всички зрелостници да се включат в първото издание на инициативата.
 
Зрелостници
Зрелостници Източник: Община Враца

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени