Калин Каменов: "Малките ни стъпки са пътят към величието на нашата страна!"

Благодарствен молебен и водосвет за здраве отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий

Кметът Калин Каменов
Кметът Калин Каменов Източник: Община Враца

"Днес, всеки от нас ще честити празника, но помним ли уроците от Съединението? Дали сега не сме водени повече от разединението, отколкото от единността? Нашите предци са осъзнали необходимостта от това да загърбят различията си, да си помагат и заедно да работят за България. Вярвам, че малките ни стъпки са пътят към величието на нашата страна. Скъпи съграждани, бъдете разумни и повярвайте в смисъла на Съединението! Честит празник!". Това каза кметът на Враца Калин Каменов в приветственото си слово по случай Съединението на България.

 

Церемонията по случай 136-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия се проведе пред паметника на загиналите във войните за национално обединение. Началото на тържеството започна с изпълнение на стихотворението на Иван Вазов "Де е България" от бъдещата първокласничка – Гергана Пищикова. Благодарствен молебен и водосвет за здраве отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, с отци от епархията. В знак на признателност и преклонение бяха поднесени венци и цветя.

 

Врачанският митрополит Григорий
Врачанският митрополит Григорий Източник: Община Враца

На тържествената церемония присъстваха още народният представител Цветан Енчев, областният управител Иван Сълов, председателят на общинския съвет д-р Владимир Христов, заместник-кметът Александър Владимиров, общински съветници, секретарят на Община Враца Нина Дакева, директори на институции. В отбелязването, организирано от Община Враца, участие взеха духов оркестър при Народно читалище "Развитие - 1869" - Враца, представителна войскова част от Военно формирование 54 990, Врачанска Митрополия, актрисата Цвети  Горкиева, ученици, граждани.

 

Представителната войскова част
Представителната войскова част Източник: Община Враца

 

Още от "Враца"

23 танцови клубове, школи и състави взеха участие в Четвъртия национален фолклорен фестивал "Хорцѐто на Дефилето" в Мезд

Кулминациите на фолклорния празник беше надиграването с ръченица - шопска, тракийска и добруджанска, в което се включиха танцови двойки от различни формации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени