Калин Каменов: "Образованието е ключът към разрешаването на всички проблеми!"

Честването на 24 май започна с "Парад на буквите", в който участие взеха отличени ученици, педагози, културни дейци и състезатели от спортни клубове

Калин Каменов
Калин Каменов Източник: Община Враца
"Напоследък все по-рядко се замисляме за причините, които ни карат да се гордеем като народ. Забързани в ежедневните си грижи забравяме, че сме дали на света писменост. Нека помним миналото и ако искаме да сме по-добри хора, първо да бъдем коректив на себе си, да направим равносметка на постигнатото и да се опитаме да го надградим. Никога не трябва да отказваме знание на децата и ежедневно трябва да ги вдъхновяваме. За мен е гордост, че съм кмет на град, в който културата и традициите се ценят! Скъпи съграждани, бъдете горди и не забравяйте, че ключът към разрешаването на всички проблеми е образованието! Честит празник!", каза кметът Калин Каменов на тържественото отбелязване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
 
24 май във Враца
24 май във Враца Източник: Община Враца
Честването на 24 май започна с "Парад на буквите", в който участие взеха отличени ученици, педагози, културни дейци и състезатели от спортни клубове. Трите 10-метрови знамена, представящи глаголицата, кирилицата и съвременната българска азбука, преминаха през централната пешеходна зона.
 
Честване на 24 май във Враца
Честване на 24 май във Враца Източник: Община Враца
Програмата продължи с тържество пред сградата на Община Враца. Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий. В знак на признателност, преклонение и почит, пред паметника на двамата Свети равноапостоли, бяха поднесени венци и цветя.
 
Водосвет на 24 май
Водосвет на 24 май Източник: Община Враца

На събитието присъстваха още: народните представители Мартин Харизанов, Деница Симеонова и Цветан Енчев, председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов, общински съветници, ръководният екип на местната администрация, областният управител, началникът на РУО, директори на образователни и културни институции и граждани.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени