Калин Каменов представи амбициозния проект ЦЕРНН на технологичен форум

"Robotics Strategy Forum" е един от водещите форуми в България за роботика и автоматизация, като насърчава иновациите и партньорствата в технологичния сектор

Калин Каменов представи амбициозния проект ЦЕРНН на технологичен форум
Калин Каменов представи амбициозния проект ЦЕРНН на технологичен форум Източник: Община Враца

Представителите на български компании в сферата на роботиката, промишлените и космическите технологии, автоматизацията и високите технологии се запознаха с проекта за изграждане на Център за енергийно развитие и нови науки във Враца и изразиха своята подкрепа за реализирането му. 


Кметът Калин Каменов представи иновативното предложение по време на Robotics Strategy Forum, който се провежда в столицата и заяви, че основната цел е Враца да се превърне в ключов хъб за иновации в областта на енергетиката и новите технологии.

 

Robotics Strategy Forum
Robotics Strategy Forum Източник: Община Враца

"ЦЕРНН не е само инвестиция в бъдещето на Враца, но и в бъдещето на България. Чрез сътрудничеството с водещи образователни и технологични институции, центърът ще създаде предпоставки за развитието на висококвалифицирани кадри и технологични иновации", допълни още Каменов. 


"Robotics Strategy Forum" е един от водещите форуми в България за роботика и автоматизация, като насърчава иновациите и партньорствата в технологичния сектор. Събитието е платформа за обмен на добри практики и иновации, насочени към българския технологичен сектор, като по този начин насърчава развитието на съвременни умни решения и автоматизация в индустрията.


Форумът е организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАМНСП), в партньорство с Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации (PARAi) и Студентския клуб по роботика към ТУ-София (RoboClub.bg).

Още от "Враца"

Враца – домакин на най-мащабното хип-хоп събитие в страната

Чрез фестивала се цели да бъде насочено вниманието на младежите към това, че хип-хоп изкуството и културата имат възможност да отправят силни и градивни послания срещу насилието, агресията и наркотиците

Прочетете повече прочетете повече

Започна академичната година във филиала на Медицинския университет във Враца

Тази година прагът на висшето учебно заведение в града прекрачват близо 130 първокурсници, които ще се обучават в направленията "медицинска сестра", "акушерка" и "лекарски асистент"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени