Калин Каменов: Само единността може да ни води напред!

Началото на честването на Освобождението във Враца бе дадено с празнично шествие с 25-метров трибагреник по централната градска част

Калин Каменов
Калин Каменов Източник: Община Враца
"Днешният ден е един от най-важните в нашата история. Делото на предците ни и трудностите, пред които са се изправяли, трябва да бъдат урок за всеки от нас. Сега сме разделени и често сме водени от противоречията помежду ни. В дни като днешния трябва да се замислим и да разберем, че само единността може да ни води напред. Да осъзнаем, че понякога трябва да направим компромис, в името на развитието на общия ни дом. Скъпи съграждани, нека днес развеем трибагреника и да покажем, че сме горди българи, помним нашето минало и заедно искаме да продължим делото на предците ни! Аз вярвам, че можем! Честит празник! Да живее България!", каза кметът на Враца Калин Каменов в словото си по повод националния празник 3 март.
 
3 март във Враца
3 март във Враца Източник: Община Враца
Началото на честването на Освобождението във Враца бе дадено с празнично шествие с 25-метров трибагреник по централната градска част, носен от отличени ученици, спортисти, деца с народни носии и общественици.
 
Честване на националния празник във Враца
Честване на националния празник във Враца Източник: Община Враца
С издигане на българското знаме започна официалната церемония по отбелязване на Националния празник, а възпитаничката на НУ "Иван Вазов" Гергана Пищикова и актьорът Борислав Борисов изпълниха патриотични стихове.
 
В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на поета и революционер – Христо Ботев.
 
Честване на 3 март във Враца
Честване на 3 март във Враца Източник: Община Враца
На тържествената церемония присъстваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, областният управител Георги Митов, председателят на Общински съвет – д-р Владимир Христов, общински съветници, ръководителят на Военно формирование 54 990 подполковник Симеон Гаджев, заместник-кметовете Петя Долапчиева и Александър Владимиров, секретарят на местната администрация – Нина Дакева,директорът на РУО Лорета Колева, общественици, ученици, студенти и граждани.
 
Програмата продължи с български хора, в които участие взеха клубове за народни танци от града. В програмата, по случай отбелязването на 3 март се включиха военнослужещи от Военно формирование 54 990, Врачанска Митрополия и Духов оркестър при читалище "Развитие".

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени