Калин Каменов: След нас ще останат само делата ни! Нека бъдем единни и пример за нашите деца!

Благодарствен молебен и водосвет за здраве отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григори

Честване на Съединението във Враца-1
Честване на Съединението във Враца-1
"Съединението е повод за гордост, защото дава началото на новото развитие на България. То е и урок, който ни показва, че можем да загърбим различията си, когато обичаме държава си. Днес, 138 години по-късно ежедневно се противопоставяме и сме разединени. Аз вярвам в нашата мъдрост, в умението ни да си прощаваме и да работим за развитието на общия ни дом. Каквото и да говорим, след нас ще останат само делата ни. Скъпи съграждани, нека направим равносметка и да потърсим грешките първо в себе си и след това в останалите. Нека намерим онова, което ни обединява и заедно да работим за нашето по-добро бъдеще! Да не забравяме, че градът ни ще е такъв, какъвто го направим ние! Държавата ни ще е такава, каквато я създадем днес, тук и сега! Честит празник! Да живее България!", каза кметът Калин Каменов в приветственото си слово по случай Съединението на България.
 
Калин Каменов
Калин Каменов Източник: Facebook
Церемонията по случай 138-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия се проведе пред паметника на загиналите във войните за национално обединение. По време на тържеството бяха представени исторически факти за Съединението от Мая Антова - уредник в Регионалния исторически музей.
Благодарствен молебен и водосвет за здраве отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.
 
Молебен и водосвет
Молебен и водосвет Източник: Facebook
В знак на признателност и преклонение, пред паметника на загиналите във войните и пред паметната плоча на полковник Васил Таслаков и загиналите от 35 врачански полк в Добричката епопея, бяха поднесени венци и цветя.
 
На тържествената церемония присъстваха още: народните представители Мартин Харизанов и Деница Симеонова, областният управител Надя Донкинска, подполковник Симеон Гаджев, общински съветници, заместник областният управител Николай Николов, заместник-кметовете Петя Долапчиева и Цветан Стойчков, секретарят на Община Враца Нина Дакева, директори на институции.
 
Честване на Съединението във Враца`
Честване на Съединението във Враца` Източник: Facebook
В отбелязването, организирано от Община Враца, участие взеха духов оркестър при Народно читалище "Развитие - 1869" - Враца, представителна войскова част от Военно формирование 54 990, Врачанска Митрополия, Мая Антова от Регионален исторически музей, актьорите от ДКТ - Враца Цветана Горкиевата и Борислав Борисов, ученици и граждани.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени