Калин Каменов: Трудните времена, раждат силни личности!

Кметът на Враца откри учебната година в НУ "Св. Софроний Врачанск

Кметът на Враца откри учебната година
Кметът на Враца откри учебната година Източник: Община Враца

"Настоящата учебна година ще бъде изпълнена с много предизвикателства за всеки от нас. Вярвам, че с общи усилия и с повече вяра, ще преодолеем всяка трудност по пътя ни. Скъпи деца, в това училище ще получите възможност да се изградите като личности, с които след време да се гордеем. Бъдете не само добри ученици, но и добри помежду си. Запомнете, че именно трудните времена, раждат силни личности. На добър час!".

 

Ученици на 15 септември
Ученици на 15 септември Източник: Община Враца

С тези думи кметът Калин Каменов откри учебната година в НУ "Св. Софроний Врачански". Директорът на учебното заведение – Антоанета Сиракова пожела на учениците здраве и много успехи през годината. В обновена сграда ще се обучават възпитаниците на НУ "Иван Вазов".

 

Директорът на училището Малина Николова заяви, че след по-малко от месец ще бъдат открити първият в града кабинет за даровити деца, както и методически кабинет за педагозите. Кметът Калин Каменов пожела на най-малките жители на нашия град да бъдат ученолюбиви и да не спират да трупат знания. Пред възпитаниците на СУ "Козма Тричков", Каменов отправи призив да бъдат пример за подражание на своите връстници.

 

Ученици на 15 септември
Ученици на 15 септември Източник: Община Враца

"Тази година, съвместно с екипа на Младежки център стартираме инициатива за най-чисто и подредено училище. Вярвам, че не само ще се присъедините към нея, но и ще сте сред първите гимназии в града с най-чист училищен двор. Бъдете единни, защото само тогава може да постигнете чудеса", допълни още Каменов. В ПЕГ "Йоан Екзарх" учебната година стартира с програма, подготвена от учениците на гимназията. Кметът Каменов заяви, че всеки от възпитаниците ще се сблъска с трудности, които не трябва да го отказват, а да го провокират.

 

15 септември във Враца
15 септември във Враца Източник: Община Враца

"Бъдете търсещи и искащи още знания. Днес, всички са изискващи, но много малко са онези, които искат да се грижат за нашия общ дом. Знам, че вие ще сте онова поколение, което ще ни накара да се гордеем" – каза още Каменов. В детска градина "Европейчета", градоначалникът поздрави колектива за професионализма и грижите, които полагат за малчуганите и пожела на всички здраве и сили. В рамките на събитието бе открита и сензорна стая.

 

По случай новата учебна година във Враца, пожелания за много успехи и успешно реализирани проекти отправиха заместник-кметовете Петя Долапчиева, инж. Цветан Стойчков и Александър Владимиров, председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов и общински съветници. Те взеха участие в тържествата на НУ "Иванчо Младенов", ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", ИОУ "Васил Левски", СУ "Никола Войводов", СУ "Васил Кънчов", СУ Отец Паисий", ППМГ "Акад. Иван Ценов", ПГТР, ПТГ "Н.Й.Вапцаров", в ПГ "Димитраки Хаджитошев", както и в детските градини и ясли. Тази година, за първи път, училищният праг прекрачват над 560 първокласници, които по традиция получиха книжка с пожелание от кмета Калин Каменов.

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени