Калин Каменов: Враца става все по-атрактивна дестинация за инвеститорите

Държавата е длъжник на Северозападна България и на Вашия град, заяви министърът на икономиката Никола Стоянов

Калин Каменов - Враца става все по-атрактивна дестинация за инвеститорите
Калин Каменов - Враца става все по-атрактивна дестинация за инвеститорите Източник: Община Враца
Значителният ръст на инвестиционни намерения и активните преговори с потенциални инвеститори бяха фокус в изказването на кмета Каменов по време на официалното откриване на конференцията "Потенциал и развитие на Враца и региона".
 
По време на форума служебният министър на икономиката Никола Стоянов заяви, че усилията на местната власт за разкриване на нови производства превръщат града в лидер не само в региона, но и в страната. В допълнение министърът подчерта, че Враца има потенциал за изграждане на индустриални паркове, които да бъдат реализирани от Плана за възстановяване.
 
"Държавата е длъжник на Северозападна България и на Вашия град. Кметът Калин Каменов и неговият екип показаха, че с много активност и желание за работа, нещата се случват. Местната администрация направи така, че бизнесът да получава адекватни условия, чрез които да реализира своите проекти", каза още Никола Стоянов.
 
Министърът на икономиката Никола Стоянов
Министърът на икономиката Никола Стоянов Източник: Община Враца
Кметът Каменов заяви, че в момента се водят преговори с двама потенциални инвеститори, които имат намерение да изградят производствените си мощности в града. "През последните години постигнахме много в сферата на инфраструктурата и образованието. Пред нас има все още проблеми, които могат да намерят решение само с подкрепа от страна на изпълнителната власт. Вярвам, че с общи усилия ще продължим да развиваме Враца и ще бъдем пример за останалите общини в Северозападна България", добави още Каменов.
 
В рамките на първия панел на конференцията председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов представи на местния бизнес идеята за изграждането на индустриален парк в града и коментира предизвикателствата пред намирането на кадри за новите производства.
 
Общинските съветници Владислава Лакова и Красимир Ангелов разказаха за работата на местния парламент и визията им за развитие на региона. Обзор на реализираните проекти в сферата на пътната инфраструктура, градския транспорт и екологията направи заместник-кметът Цветан Стойчков.
 
Конференцията, организирана от Euronews Bulgaria ще продължи с дискусия на тема за бизнес потенциала на Враца, в която участие ще вземат представители на ТПП, заместник-кметът Александър Владимиров, както и предприемачи от Враца и региона.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени