Кампания за кастриране на безстопанствени кучета в Оряхово

Кампанията за кастриране на безстопанствените кучета ще продължи до края на 2022 год.

Кампания за кастриране на безстопанствени кучета в Оряхово
Кампания за кастриране на безстопанствени кучета в Оряхово Източник: Община Оряхово
Днес 01.06.2022 год. съгласно сключен Договор №02122/06.04.2022 год. между Община Оряхово и фирма "Алиса 73” ЕООД за изпълнение на Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Оряхово е извършено хуманно упояване и улавяне на 4 броя кучета от центъра на гр. Оряхово.
 
Мероприятието е извършено съгласно изискванията на Закона за ветеринарномедицинската дейност от ветеринарен лекар и предстои извършване на следните манипулации:
- Обща наркоза, подготовка и кастрация.
- Ваксинация против Бяс.
- Обезпаразитяване (вътрешно и външно).
- Поставяне на ушна марка.
 
Във връзка с многократно подавани писмени и устни сигнали в РУ на МВР гр. Оряхово и Общинска администрация гр. Оряхово за агресивни, бездомни кучета по ул. "Васил Левски” в гр. Оряхово е взето решение от ръководството след извършване на общите манипулации от д-р Александров бездомните кучета да се настанят на Регионалното депо за неопасни отпадъци собственост на Община Оряхово, като кучета – пазачи.
 
Кампанията за кастриране на безстопанствените кучета ще продължи до края на 2022 год. Уважаеми граждани на гр. Оряхово, голяма част от проблема с безстопанствените кучета е породен от самите живущи в населените места, които изхвърлят на улицата нежеланото потомство на своите домашни любимци, а понякога и самите тях.
 
Очакваме разбиране и съдействие от страна на активните граждани на Община Оряхово за намаляване броя на бездомните кучета на територията на Общината!
 
Община Оряхово най-любезно приканва собствениците на кучета да регистрират своите домашни любимци съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност и Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Оряхово!

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени