Кандидатът на ГЕРБ Яничка Бебева спечели частичните кметски избори в Боденец

Избирателната активност на частичните кметски избори в Бо̀денец е 66,2%

Яничка Бебева
Яничка Бебева

Яничка Бебева спечели още на първия тур частичния избор за кмет на кметство Бо̀денец, община Мездра, който се проведе на 23 октомври 2022 г. Кандидатът на ПП "ГЕРБ" беше подкрепен от най-много избиратели - 205, което е приблизително 62,7% от общия брой подадени действителни гласове.

 

На второ място - с 62 гласа (19%), е Христо Михайловски, издигнат от ПП "Земеделски народен съюз". Трети е Анатоли Митев (ПП "Възраждане") с 45 гласа (13,7%), а четвърти - Росен Тошев, издигнат от КП "БСП за България", с 14 гласа (4,3%). Един избирател (0,3%) е гласувал с "Не подкрепям никого".

 

Избирателната активност на частичните кметски избори в Бо̀денец е 66,2%. От вписаните в избирателните списъци 494 избиратели са гласували 327. Броят на действителните гласове е 327, недействителни бюлетини няма.

 

До частичния избор за кмет на кметство Бо̀денец се стигна след като през месец август тази година дългогодишният кмет на това населено място Емил Иванчев подаде оставка поради лични причини.

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени