Кметът на Мездра насрочи консултации за определяне съставите на СИК

Кметът на община Мездра Иван Аспарухов отправи покана до ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 48-ото Народно събрание

Община Мездра
Община Мездра Източник: Zonanews

Кметът на община Мездра насрочи консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии за парламентарните избори на 2 април, съобщиха от пресцентъра на общината.


Кметът на община Мездра Иван Аспарухов отправи покана до ръководствата на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 48-ото Народно събрание - КП "ГЕРБ-СДС", КП "Продължаваме Промяната", ПП "ДПС", ПП "Възраждане", КП "БСП за България", КП "Демократична България - обединение" и КП "Български възход", както и до представителите на партии и коалиции, които не са парламентарно представени, за участие в консултации за определяне съставите на секционните избирателни комисии (СИК) в община Мездра за изборите за народни представители на 2 април 2023 г. 


Консултациите ще се проведат на 23 февруари 2023 г. (четвъртък) от 11:00 часа в кабинета на кмета на община Мездра в сградата на Общинска администрация - Мездра (ул. "Христо Ботев" №27, ет. 2, стая 204). 


Съгласно Решение №1683-НС/ 16.02.2023 г. на Централната избирателна комисия, при консултациите участващите партии и коалиции представят: 
а) писмено предложение за състав на СИК, което съдържа: 
• наименованието на партията или коалицията, която прави предложението; 
• имената и ЕГН на предложените лица; 
• длъжността в комисията, за която се предлагат; 
• образование, специалност; 
• телефон за връзка с предложеното за член на СИК лице. 
б) заверено от партията копие от удостоверение за актуално правно състояние на партията, издадено не по-рано от 31.01.2023 г., или копие от решението за образуване на коалицията за участие в изборите за 48-то Народно събрание. С тях се удостоверяват имената на лицата, представляващи партията или коалицията. 
в) когато в консултациите участват упълномощени лица, се представя пълномощно, подписано от представляващите партията/коалицията, или заверено копие от такова пълномощно.
г) списък на резервните членове, които да заместят предложените от партиите и коалициите лица за състави на СИК, когато правомощията на член на СИК се прекратят предсрочно или когато член на СИК не се яви в изборния ден. Заместването се извършва с решение на Районна избирателна комисия - Враца. Списъкът трябва да съдържа данните, посочени в буква "а".
С пълния текст на поканата за провеждане на консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисии може да се запознаете на официалната интернет страница на Община Мездра, в секцията "Избори за Народно събрание 2 април 2023".  

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени