Кметът на Враца Калин Каменов бе избран за "Кмет на годината"

Чрез Kmeta.bg се показват идеите и добрите практики на българските кметове, казва Боян Томов, организатор на конкурса

Калин Каменов бе избран за Кмет на годината от читателите на Kmeta.bg
Калин Каменов бе избран за Кмет на годината от читателите на Kmeta.bg

Калин Каменов бе избран за Кмет на годината от читателите на Kmeta.bg. Наградата  е особено ценна, защото идва в много трудна и изпълнена с предизвикателства година! 

 
"Това е оценка за целия екип на Община Враца, които заедно с Общинския съвет полагат много усилия за развитието на града. В тези трудни времена, няма място за популизъм, защото най-важното е да се гласува доверие на активните и прагматични хора", каза кметът Каменов в рамките на церемонията.
 
В конкурса на онлайн платформата на българските общини, гражданите имаха възможността да гласуват в седем категории, чрез които да оценят работата на кметовете.


 

Конкурсът "Кмет на годината" е уникална инициатива, която стартира в България през 2013 г. Чрез нея след национално онлайн допитване всяка година се отличават най-добрите градоначалници у нас.

Надпреварата се организира от националната медия Kmeta.bg и безплатния вестник със същото име – единствените медии, чието основно внимание е насочено към работата на всичките 265 общини, с над 120 000 служители.

 

"Смятам, че всеки успех е продиктуван от това как работиш. Дали работиш със сърце и дали имаш желание нещата да се случват. В моя екип винаги сме си говорили, че ако няма сърце и душа за всяко едно нещо, което правим – кампания или даден продукт, няма как да се получи. Много е важно един градоначалник да бъде близо до своите съграждани, да има богата информация, свързана с техните нужди и да може наистина да работи със сърце и да приоритизира проектите, които са нужни за неговия град", споделя в интервю за БНР Боян Томов, собственик на сайта Кmeta.bg, организатор на Конкурса "Кмет на годината".

 

Идеята е чрез този конкурс да се говори повече за българските градове и какво се случва в тях, добавя Томов.

 

"Сериозната тематика за децентрализацията минава всеки ден през българските медии и новини. Това е много важен въпрос за кметовете. Чрез тази платформа целим да може да се показват идеите и добрите практики на българските кметове", коментира още той.

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени