Кметът на Враца Калин Каменов откри Фестивал на патриотичното творчество в село Паволче

В поредното издание на фестивала участват десетки творци от различни градове в страната

Паволче е домакин на Фестивал на патриотичното творчество
Паволче е домакин на Фестивал на патриотичното творчество Източник: Община Враца
За пета година село Паволче е домакин на фестивал на патриотичното творчество "С Ботевски пламък в сърцето". Събитието откри кметът Калин Каменов, който поздрави организаторите и участниците. "Вие сте хората, които съхранявате българските традиции. Бъдете горди с постигнатото, защото сте достоен пример за подражание!", каза още Каменов.
 
В поредното издание на фестивала участват десетки творци от различни градове в страната, като призьорите в категория "Есе" бяха наградени от кмета Каменов. Приветствие към присъстващите отправи и председателят на НЧ "Фар 1930" - Таня Цветанова.
 
На събитието присъстваха още: кметовете на селата Челопек, Косталево и Паволче. Фестивалът се организира от местното читалище, в навечерието на Ботеви дни.
 
Паволче е домакин на Фестивал на патриотичното творчество
Паволче е домакин на Фестивал на патриотичното творчество Източник: Община Враца

Още от "Враца"

23 танцови клубове, школи и състави взеха участие в Четвъртия национален фолклорен фестивал "Хорцѐто на Дефилето" в Мезд

Кулминациите на фолклорния празник беше надиграването с ръченица - шопска, тракийска и добруджанска, в което се включиха танцови двойки от различни формации

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени