Кметът на Враца се срещна с изпълнителния директор на ЮНЕСКО за България

Обсъдеха Националният фолклорен фестивал "Леденика" и кулинарните изложения в населените места на Враца

Кметът на Враца се срещна с изпълнителния директор на ЮНЕСКО за България
Кметът на Враца се срещна с изпълнителния директор на ЮНЕСКО за България Източник: Община Враца

Нематериалното културно наследство, Националният фолклорен фестивал "Леденика" и идентични прояви, кулинарните изложения в населените места на Враца бяха част от темите, които кметът Калин Каменов обсъди с изпълнителният директор на Регионален център ЮНЕСКО д-р Ирена Тодорова. Каменов бе категоричен, че основната цел на този тип събития е възраждането на българските традиции по един нестандартен начин. 


В рамките на работната среща се дискутираха възможностите за надграждане на фестивалите и фоклорните прояви.  Д-р Ирена Тодорова изрази увереност за изграждане на добри взаимоотношения, които ще са в основата при реализирането на бъдещи съвместни проекти в града.


Заместник-кметът Александър Владимиров запозна присъстващите с визията на местната администрация за популяризирането на архитектурните паметници, къщи-музей и средновековни кули в града. На срещата присъства и експертът от Центъра, с ресор "Международна дейност" - Чаяна Истаткова. 


Unesco Centre Sofia е един от седемте в света и обхваща дейността на 16 държави в Югоизточна Европа.

Още от "Враца"

Община Мездра Ви кани на 3 март на общоградско тържество и шосеен пробег

Честването включва още ритуал за издигане на националния трибагреник, знамето на общината и флага на Европейския съюз, слово на кмета на община Мездра Иван Аспарухов и поднасяне на венци и цветя

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени