Конкурс за рисунка на тема "Гората е живот и обща отговорност!"

Конкурсът има за цел да даде възможност на учениците от началните училища да представят своята визия за красотата на българската гора, грижата за нея и нейните обитатели

Община Враца
Община Враца Източник: Община Враца

Природен парк "Врачански Балкан" и Северозападно държавно предприятия-Враца обявяват конкурс за рисунка на тема "Гората е живот и обща отговорност!". Проявата е по повод честването на "Седмицата на гората 2024г." (от 1-ви до 7-ми април 2024г.).


Конкурсът има за цел да даде възможност на учениците от началните училища да представят своята визия за красотата на българската гора, грижата за нея и нейните обитатели.


Регламент на конкурса:
В конкурса могат да участват ученици от 1-ви до 4-ти клас от началните училища, които попадат на територията на област Враца.

Конкурсът се провежда в две категории, по възрастови групи, както следва:

I група - ученици от 1-ви до 2-ри клас, включително,

II група - ученици от 3-ти до 4-ти клас, включително,

 

Критерии:
- рисунките да отговарят на темата на конкурса,
- креативност и оригинална идея,
- формат на рисунките - А4,
- всеки участник има право да участва само с една творба.

 

Конкурс за рисунка на тема
Конкурс за рисунка на тема "Гората е живот и обща отговорност!" Източник: Дирекция на Природен парк "Врачански Балкан"

Техника: В конкурса няма ограничение за използваните материали и техника. Участниците могат да изпратят рисунките си по пощата или да ги предоставят лично в:

* Природозащитен център "Натура", гр. Враца, ул. Поп Сава Катрафилов 27-29

* СЗДП ДП-Враца, гр. Враца, бул. Христо Ботев 2, ет. 3 


Всяка творба трябва да бъде придружена с трите имена на автора, класа и училището, в което учи, както и телефон за връзка. Крайният срок за приемане на рисунките е до 25-ми март 2024 година.

 

Компетентно жури ще класира най-добрите творби, а техните автори ще бъдат отличени с атрактивни предметни награди. Награждаването ще се осъществи на 1-ви април 2024г.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени