Концерти, пленери, изложби и дефилири по време на Панаирни дни в Оряхово през август

В рамките на панаирните дни ще се проведат и 27-те празници на духовите оркестри, посветени на композитора Дико Илиев

Програма на Панаирни дни в Оряхово
Програма на Панаирни дни в Оряхово Източник: Община Оряхово

Богата програма са подготвили организаторите на панаирни дни "Оряхово" през тази година, които ще е проведат за 92-ри път през август.

 

Панаирните дни започват на 14 август, когато от 14:00 ч. ще бъде открит международен пленер посветен на проф. Марин Върбаков. На следващия ден предстои Преображенска Света литургия и панаирна киномания. На 16 август Исторически музей-Оряхово отваря врати с изложбата "Часовници".

 

Къща-музей "Дико Илиев" ще представи на 17 август изложбата "Оряховски калейдоскоп". В рамките на панаирните дни ще се проведат и 27-те празници на духовите оркестри, посветени на композитора Дико Илиев, официалното откриване на които е след 19:00 ч. в същия ден.

 

Етнографска къща-Оряхово на същата дата представя изложбата "Народни престилки", продължава и панаирната киномания. Дефилир на духови оркестри е предвиден за 18 август, когато ще се открие и изложбата "Марин Върбнов-новатор в декоративния текстил", паралелно ще се състои и детски пленер "Марин Върбанов". 

 

От 19:00 ч. на 18 август ще бъдат поднесени цветя и венци пред барелефа на композитора Дико Илиев. От 21:00 ч. започва Нептунова вечер и концерт на рап изпълнителя Устата. 

 

Устата
Устата Източник: Община Оряхово

На 19 август от 9:30 започва детски футболен турнир, а от 11:30 ч. - детски панаир с Бате Енчо.

 

Детски панаир с Бате Енчо
Детски панаир с Бате Енчо Източник: Община Оряхово

Програмата в празничния ден продължава от 19:00 ч. с дефилир на духови оркестри и мажоретни състави. От 21:00 ч. е началото на концерта на рок група "Фондацията". 

 

Фондацията
Фондацията Източник: Община Оряхово

На 20 август, от 19:00 ч., започва Балканск авечер с участието на гости от Румъния, Гърция, Косово, Македония, Турция, Сърбия, както и самодейци от НЧ "Надежда 1871"-Оряхово и ТК "Жива вода".

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени