Ковид погуби бившия окръжен прокурор на Враца

Бил е на кислород с много ниска сатурация

Прокурорът Десислав Начков
Прокурорът Десислав Начков Източник: 24 часа
На 50 години тази нощ почина бившият окръжен прокурор на Враца Десислав Начков. От две седмици той водеше борба с Ковид-19 и бе настанен за лечение в тубдиспансера във Враца, съобщава "24 часа".
 
Преди няколко дни обаче състоянието му се влошило и това принудило лекуващите го лекари да го преместят в реанимацията на многопрофилната болница. Бил е на кислород с много ниска сатурация. Въпреки усилията на медиците, коварната зараза уби един от най-уважаваните магистрати у нас.
 
Начков завършва право в СУ "Климент Охридски", а по-късно икономика в ЮЗУ "Неофит Рилски" в Благоевград. През 2008 г. му е присъдена научна степен доктор по право. В системата на прокуратурата работи от средата на 1997 г. и последователно заема длъжностите прокурор в районната врачанска прокуратура, заместник-районен прокурор и прокурор в окръжната прокуратура във Враца. Автор е на две монографии: "Юридическа отговорност на независимите оценители и на регистрираните одитори" и "Престъпления при използване на атомната енергия за мирни цели", както и на много статии, публикувани в различни научни издания. Има издадени и две стихосбирки.

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени