Лекар, художник и театрален деец станаха почетни граждани на община Мездра

Светозар Луканов е новият управител на "МБАЛ - Мездра" ЕООД

Лекар, художник и театрален деец станаха почетни граждани на община Мездра
Лекар, художник и театрален деец станаха почетни граждани на община Мездра Източник: Община Мездра

Общински съвет (ОбС) - Мездра удостои със званието "Почетен гражданин на община Мездра” трима заслужили дейци в областта на медицината, на изобразителното и на театралното изкуства. Решенията бяха взети на последната сесия на местния парламент, съобщи пресцентърът на общината. 

 

Това са дългогодишният лекар хирург в МБАЛ - Мездра д-р Венцислав Анков, художникът Евгени Кучков и театралният режисьор Юли Пухалски. Д-р Венцислав Анков е удостоен със званието за цялостен принос в здравеопазването в община Мездра, а Евгени Кучков и Юли Пухалски - за техните изключителни заслуги и особен принос в духовния живот на общината.

 

С друго свое решение ОбС утвърди кандидата, класиран на първо място в конкурса за управител на "МБАЛ - Мездра" ЕООД - Светозар Луканов, и одобри Бизнес програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период, представена от новия управител на болницата.

 

Общински съвет-Мездра
Общински съвет-Мездра Източник: Община Мездра

Същевременно възложи на кмета на общината, в качеството му на упълномощен представител на едноличния собственик на капитала на "МБАЛ - Мездра" ЕООД, да сключи договор със Светозар Луканов за възлагане управлението на дружеството за срок от три години.

 

ОбС прие публично оповестени правила за провеждане на конкурс за избор на управител и за възлагане управлението на "Мездра-Автотранспорт-2003" ЕООД за срок от 3 години, откри процедура за провеждането на конкурса, утвърди проект на договор за възлагане на управлението на общинското транспортно дружество и назначи комисия за организиране и провеждане на конкурса.

 

Кметът на Мездра Иван Аспарухов (вдясно)
Кметът на Мездра Иван Аспарухов (вдясно) Източник: Община Мездра

Приети бяха също Годишен доклад за 2022 г. за наблюдение изпълнението на План за интегрирано развитие на община Мездра за периода 2021-2027 г., Отчети за дейността на читалищата в община Мездра за миналата година и Отчет за дейността на "Екопроект" ООД - Враца за първото тримесечие на тази година. в което общината има дялово участие.

 

Местният парламент предостави два земеделски имота от Общинския поземлен фонд - един в землището на с. Боденец и един в землището на с. Моравица, на собственици, установили границите на земеделските имоти в съществуващи стари реални граници.

 

ОбС реши да се проведе търг с явно наддаване за продажбата на четири поземлени имота - частна общинска собственост в кв. "Принчовец" в гр. Мездра и да се включи за продажба в Програмата за управление и разпореждане с общинско имущество за 2023 г. поземлен имот - частна общинска собственост в с. Лютидол.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени