Лидерът на ГЕРБ за "Промяната": Те са не само брутални, а са извратени! Като Хитлер и Сталин са! (СНИМКИ, ВИДЕО)

При всеки арестуван кмет ще отидат депутати, адвокати, а накрая и народът, прогнозира Борисов

Бойко Борисов във Враца
Бойко Борисов във Враца

"Те не само са брутални, а са извратени. И от това най-много ще патим. Никому не известни, използвайки конюктура, са способни на всичко. Така е станал Хитлер, така и Сталин. Те ще дойдат за вас, един по един. При всеки арестуван кмет ще отидат депутати, адвокати, а накрая и народът".

 

Тази тежка оценка за ситуацията в страната даде бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение във Враца. Заедно с него са зам.-председателите на партията Даниел Митов и Томислав Дончев, председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, бившият енергиен министър Делян Добрев и цялата парламентарна група на партията.

 

Кметът на Враца Калин Каменов
Кметът на Враца Калин Каменов Източник: Facebook

"Последната една година развитието на страната спря - заради реваншизъм, заради някаква промяна. Какво лошо имаше в това да правим инвестиции в образованието, в екологията, в заводи (...) Аз съм реалист и това, което виждам никак не ми харесва, особено в навечерието на Великденските празници да виждаме противопоставяне на българските граждани и наслагването на омраза е толкова тъжно". Това заяви в изказването си домакинът, кметът на Враца Калин Каменов.  

 

Срещата във Враца
Срещата във Враца Източник: Facebook

"Вече съм спокоен. Първо си мислех, че целта съм аз, но сега разбрах - целта сте вие, партия ГЕРБ. Преливаха си електорат на базата на парите. Когато стартира ГЕРБ, той беше създаден, за да се противопостави на БСП. Това беше опонент. Препоръката ми е - да се държите заедно. И без петел съмва - като си в ареста, по-трудно, но съмва. Вие показахте, че капитаните и редовите членове могат да се самоорганизират. Това видяха те - видяха жива, яростна съпротива пред ареста", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

Срещата във Враца
Срещата във Враца Източник: Facebook

Някои казват, че тези управляващите били аматьори. Не е така. Там има няколко човека, които се имат за елитарни, а всички остали сме плебес. В техните глави се върти това, че са долши да ни оправят", каза още той пред актива на ГЕРБ.

 

"Те не само са брутални, а са извратени. И от това най-много ще патим. Никому не известни, използвайки конюктура, са способни на всичко. Така е станал Хитлер, така и Сталин. Те ще дойдат за вас, един по един. При всеки арестуван кмет ще отидат депутати, адвокати, а накрая и народът", уточни Борисов.

 

Срещата във Враца
Срещата във Враца Източник: Facebook

И поясни, че в момента е пълен застой. "Но всичко това се решава. Трябва пълна мобилизация да се запази животът на хората. Тези партии, които сега, заради големите шкембаци, заплатките и постовете - дебелаци и уядени като манастирски мачароци, дълбоко ще съжаляват. От вас няма нищо да остане", каза Борисов.

 

"Обзети от омраза, Кирил Петков и Асен Василев се хвърлиха в реваншизъм. Петков стана свидетел на Васил Божков, за да нареди незаконния арест на нашия лидер Бойко Борисов", каза бившият регионален министър Петя Аврамова и призова за оставка на правителството.

 

"Ние сме последната държава без План за възстановяване. Защо? Защото се чудят как да откраднат парите", коментира Делян Добрев. "Нищо друго освен батериите не са пипнали в него. Там, откъдето не могат да измислят как да откраднат пари – ето ги батериите. Българската държава няма нужда от батерии", каза още той.

 

Според Томислав Дончев настоящото правителство вероятно е най-некомпетентното и безпомощно правителство в историята на България. "Нашият екип подготви за 4-5 месеца готов План, правителството на промяната за 1 година не може да го подпише и предаде.  Преди всичко трябва да си отговорим на едни въпрос – как стигнахме дотук. Този въпрос ми го задават през последните седмици навсякъде. Отговорът не е заровен нито в последните 3 месеца, нито през миналата година. Откакто ние сме се появили като политическа формация объркахме много сметки", коментира той.

 

"В чия болна глава може да се роди идеята да арестуваш политическия си опонент?", запита Дончев. "Опитите за чегъртане не започнаха миналата, дори и по-миналата година. Това срещу нас е политически тероризъм. Ето така се докарахме дотук. Да арестуваш политическия си опонент и така да си решиш сметките - това е срам", обясни Томислав Дончев.

 

"Бойко Борисов като премиер никога не е делил кметовете на сини, червени и каквито и да е и той знае, че във всяка една община живеят българи, за разлика от сегашните безпомощни, безсмислени хора. Мисловен и словесен безпорядък се лее всеки божи ден от телевизора. Това са хора, които единственото нещо, което са научили, са шаблони и клишета, които се повтарят ежедневно като подкрепата за Украйна. Ние сме били държавата, която най-много сме я подкрепяли? Как? Стискаме им палци", коментира Даниел Митов. "Ясно е, че сме поели път към предсрочни избори", категоричен бе той.

 

Десислава Атанасова нарече управляващите "заложници на луд с картечница".

 

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени