Литературно четене на творци от общините Мездра и Своге се състоя в НЧ "Просвета 1925"

В рамките на културната проява беше открита самостоятелна изложба живопис "Пролетно тайнство" на Светла Дамяновска

Литературно четене на творци от общините Мездра и Своге се състоя в НЧ "Просвета 1925"
Литературно четене на творци от общините Мездра и Своге се състоя в НЧ "Просвета 1925" Източник: Община Мездра

Литературно четене на творци от общините Мездра и Своге се състоя в Читалищната библиотека на НЧ "Просвета 1925". Събитието е от програмата на 50-ите юбилейни Празници на културата "Мездра - май" и на 29-ите Празници на Искърското дефиле, домакин на които тази година е гр. Мездра.

 

По време на литературното матине свои поетични и белетристични творби представиха 15 автори, членове на Литературен клуб "Христо Ботев" към НЧ "Просвета 1925" - Мездра и на Художествено-творчески клуб "Полет" към НЧ "Градище-1907" - Своге.

 

Литературно четене на творци от общините Мездра и Своге се състоя в НЧ
Литературно четене на творци от общините Мездра и Своге се състоя в НЧ "Просвета 1925" Източник: Община Мездра

Авторски стихове, разкази и хумористични миниатюри прочетоха Светла Дамяновска, Дарина Цветкова, Цветко Стеев, Кирил Радовенски, Диана Иванова, Павлина Русева, Надежда Нинова, Иван Алексиев, Йото Йотов и Румяна Легярска от Литературен клуб "Христо Ботев" и Людмила Петрова, Снежана Костадинова, Ася Палева, Виктория Митрова и Мирослав Тошев от Художествено-творчески клуб "Полет".

 

Приветствие към участници в четенето отправи Нели Минева, заместник-кмет на Община Мездра. Секретарят на НЧ "Просвета 1925" Биляна Костова връчи Свидетелство за дарение на книги за фонда на Читалищната библиотека на председателя на Литературен клуб "Христо Ботев" Светла Дямяновска.

 

В рамките на културната проява беше открита самостоятелна изложба живопис "Пролетно тайнство" на Светла Дамяновска. Експозицията включва 18 живописвани хербарни пластики, които се предлагат за продажба на достъпни цени.

 

В рамките на културната проява беше открита самостоятелна изложба живопис
В рамките на културната проява беше открита самостоятелна изложба живопис "Пролетно тайнство" на Светла Дамяновска Източник: Община Мездра

         

Още от "Враца"

Общинският съвет прие информация за текущото изпълнение на бюджета на Община Мездра за първото полугодие на 2024 г.

Община Мездра е в стабилно финансово състояние, подчерта при представянето на информацията за текущото изпълнение на бюджета кметът Иван Аспарухов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени