Млади добротворци от Зверино с благотворителна акция в подкрепа на детското отделение в МБАЛ-Мездра

Те помолиха всички срещнати пушачи да се включат в инициативата като спрат цигарите поне за един ден и дарят спестените пари за благородната кауза

Млади добротворци от Зверино с благотворителна акция в подкрепа на детското отделение в МБАЛ - Мездра
Млади добротворци от Зверино с благотворителна акция в подкрепа на детското отделение в МБАЛ - Мездра Източник: Община Мездра

По повод Международния ден без тютюнопушене, който се отбелязва ежегодно в третия четвъртък на месец ноември, доброволците от Клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле" и от Клуб "Творилница" при СУ "Св. Климент Охридски" в Зверино организираха благотворителна акция в подкрепа на детското отделение в МБАЛ - Мездра. Тазгодишната кампания преминава под мотото "Да спечелим заедно: един месец без никотин!". 


Младите добротворци помолиха всички срещнати пушачи да се включат в инициативата като спрат цигарите поне за един ден и дарят спестените пари за благородната кауза. Под наставничеството на ръководителите на двата клуба Петя Илиева и Маринела Илиева учениците подготвиха 16 кутии за дарения, които бяха разпределени в магазините в селата Зверино, Игнатица, Оселна и в Туристически комплекс Дядо Йоцо - с. Очиндол. Учениците и учителите в присъствено обучение също се включиха в инициативата като дариха средства, всеки според своите възможности. 

 

Млади добротворци от Зверино с благотворителна акция в подкрепа на детското отделение в МБАЛ-Мездра
Млади добротворци от Зверино с благотворителна акция в подкрепа на детското отделение в МБАЛ-Мездра Източник: Община Мездра

За да напомнят на пушачите за вредата от тютюнопушенето, доброволците изработиха макети на цигари и плакати с послания, насочени срещу вредния навик, а в първи, трети и четвърти клас се проведе здравна беседа и дискусия на тема "Как да помогнем на нашите родители в борбата с тютюна?".


Дарителските кутии ще бъдат отворени в навечерието на Рождество Христово, а събраните средства ще бъдат предадени на управителя на мездренската болница д-р Соня Съботинова. 


Миналата година по случай Деня без тютюнопушене добротворците от СУ "Св. Климент Охридски" организираха благотворителна акция в подкрепа на COVID отделението на МБАЛ-Мездра, а през 2018 г. подкрепиха финансово лечението на малката Сияна Маньовска.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени