Монтират се нови 100 камери в града, а полицията във Враца получи дрегер за наркотици

Припомняме, че през 2023 година Община Враца дари 3 нови автомобила за нуждите на Районното управление на полицията в града

Кметът на Враца Калин Каменов
Кметът на Враца Калин Каменов Източник: Община Враца
От началото на годината започна монтажът на нови 100 камери в града, като голяма част от тях имат възможност както за 360 градусово наблюдение, така и за разпознаване на регистрационни номера на автомобили.
 
Монтират се нови 100 камери в града
Монтират се нови 100 камери в града Източник: Община Враца
Устройствата се инсталират на ключови кръстовища, главни пътни артерии, в жилищни квартали, паркове и обществени пространства. Това заяви кметът Калин Каменов на пресконференция и допълни, че към момента във Враца има над 300 камери за видеонаблюдение, а достъп до тях имат и служителите на полицията.
 
По време на срещата с медиите, кметът Каменов и председателят на Общинския съвет по наркотични вещества – Наталия Кръстева дариха на Районното управление на полицията дрегер, с който ще бъдат извършвани полеви тестове за употреба на наркотични вещества от водачите на автомобили.
 
Полицията получи дрегер за наркотици
Полицията получи дрегер за наркотици Източник: Община Враца
Шефът на РУП – Враца гл. инспектор Ивайло Данаилов бе категоричен, че модерното устройство ще подпомогне служители на реда при извършването на регулярните акции. От началото на годината броят на санкционираните за употреба на алкохол и наркотични вещества в града е 59 лица.
 
Припомняме, че през 2023 година Община Враца дари 3 нови автомобила за нуждите на Районното управление на полицията в града.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени