Музикален спектакъл даде начало на Ботевите дни във Враца

В програмата бяха включени твърби на Лист, Гершуин, Бизе и Ланца

Музикален спектакъл даде начало на Ботевите дни във Враца
Музикален спектакъл даде начало на Ботевите дни във Враца Източник: Община Враца

В първия ден на Ботеви дни, тенорът Кристиян Христов, пианистът Виктор Костов и Симфониета Враца впечатлиха публиката с концерта "Млади таланти".

 

В програмата на музикалния спектакъл бяха включени концерт за пиано и оркестър №1 от Ференц Лист и "Рапсодия в синьо"- Джордж Гершуин и ария от операта "Кармен" на Жорж Бизе, както и "О, sole mio на Едуардо ди Капуа и "Be my love" на Марио Ланца.

 

Кристиян Христов носител на първи награди от международен конкурс "Ф.ШуберТ4 – Русе, втора награда в конкурса за млади оперни певци "Гена Димитрова", Плевен.

 

Виктор Костов е лауреат на множество национални и международни конкурси в България, Сърбия,Гърция, Австрия, Малта, Белгия, Сингапур.

Още от "Враца"

Археологически комплекс "Калето" в Мездра отпразнува 11 години от своето създаване

Празничната програма по случай 11-ия рожден ден продължи с още куп артистични изненади, поднесени по специален начин в подножието на античната и средновековна крепост "Калето"

Прочетете повече прочетете повече

Тази вечер ще бъде извършена дезинсекция срещу комари в гр. Мездра

За обработката на площите ще се използват биоцидни препарати, които са разрешени за употреба от Министерство на здравеопазването, в съответната препоръчителна доза и концентрация

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Враца Калин Каменов: "Всички от Северозападна България очакваме завършването на скоростния път Мездра-Ботевгра

Днес кметът Калин Каменов лично посети участъка и коментира, че се изгражда пътен възел "Лютидол", пътен възел "Дърманци" и пътната връзка за град Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени