Над 850 деца и ученици във Враца се обучават по метода Монтесори

Кметът Калин Каменов връчи дипломи на 17 специалисти, които ще работят по методиката

Над 850 деца и ученици във Враца се обучават по метода Монтесори
Над 850 деца и ученици във Враца се обучават по метода Монтесори Източник: Община Враца
На тържествена церемония беше отбелязана една година от създаването на общност "Монтесори" във Враца. През настоящата учебна година по иновативния метод се обучават над 850 деца и ученици в 19 групи в детски градини, 10 паралелки в училищата и 6 ясли и яслени групи.
 
Кметът Калин Каменов приветства присъстващите педагози. "Вярвам, че с общи усилия ще направим така, че най-голямата Монтесори общност в страната да бъде във Враца. Нека заедно надградим започнатото, защото образованието е ключът към преодоляването на всяка трудност", добави още Каменов и връчи дипломи на 17 специалисти, които ще работят по методиката.
 
Кметът Калин Каменов
Кметът Калин Каменов Източник: Община Враца
В рамките на церемонията колективът на ДГ "Европейчета" получи първата награда "Посланик Монтесори" за заслуги за развитието на Общността. В програмата взеха участие малчуганите Рая Славчева от ДГ "Детски свят", Никола Данчев от ДГ "Щастливо детство" и Ева Гаврилова от ДГ "Славейче".
На събитието присъстваха още заместник-кметът Петя Долапчиева, директори и педагози от детски и учебни заведения града.

Още от "Враца"

Община Мездра Ви кани на 3 март на общоградско тържество и шосеен пробег

Честването включва още ритуал за издигане на националния трибагреник, знамето на общината и флага на Европейския съюз, слово на кмета на община Мездра Иван Аспарухов и поднасяне на венци и цветя

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени