Напредва изграждането на двата нови парка във Враца

Те са в кв. "Младост" и "Сениче"

Напредва изграждането на двата нови парка във Враца
Напредва изграждането на двата нови парка във Враца Източник: Община Враца
Напредва строителството на многофункционалната детска площадка в квартал "Младост", това стана ясно на традиционната среща с медиите. Положени са основите на осветителните тела, настилки и бордюри.
 
Изграден е довеждащият кабел до обекта и е извършен монтажът на металната конструкция над детската площадка. Хумусният слой е положен в голямата си част. В момента в заводски условия се изработва мембранното покритие, след което при подходяща температура ще бъде монтирано.
 
Напредва изграждането на двата нови парка във Враца
Напредва изграждането на двата нови парка във Враца Източник: Община Враца
Остават за изпълнение фитнес площадката на открито и довършителни работи, монтаж на градинско обзавеждане и озеленяване.
 
Продължава работата и в парка "Сениче", изграждат се околните улици, очертаващи парковото пространство, голяма част от площадковата инфраструктура е изградена, като се очаква да бъде завършена към края на седмицата. Към средата на месеца предстои да започне работа по трасирането на алейната мрежа.
 
При завършването си паркът ще разполага с две детски площадки от 0 до 3 и от 3 до 12 годишна възраст, зона за стрийт фитнес, площадка за разходка на домашни любимци, съответни зелени площи, зона за пикник, алейна мрежа и места за разполагане на кафенета и атракциони.

Още от "Враца"

320 ученици прекрачиха школския праг в най-голямото основно училище в община Мездра - ОУ "Христо Ботев" 

През учебната 2024/2025 г. в ОУ "Христо Ботев" - Мездра ще се обучават 320 ученици в 16 паралелки от I до VII клас. Първокласниците са 47, разпределени в две паралелки

Прочетете повече прочетете повече

Фолклорният фестивал "Типченица пее" събра за 16-и път самодейци от Северозапада  

В тазгодишното издание на фестивала, което, за разлика от миналата година, нямаше конкурсен характер, взеха участие над 200 самодейци - певци, танцьори и музиканти, от 12 населени места

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени