Напредва изграждането на парка в ж.к. "Младост" във Враца

Кметът Калин Каменов инспектира строителството и се запозна с предстоящите дейности по обекта

Напредва изграждането на парка в ж.к. “Младост” във Враца
Напредва изграждането на парка в ж.к. “Младост” във Враца Източник: Община Враца
До началото на учебната година в квартал "Младост" във Враца ще има модерен парк с първата в страната покрита детска площадка.
 
Кметът Калин Каменов инспектира строителството и се запозна с предстоящите дейности по обекта. До момента е изградена изцяло подземната комуникация, монтирана е конструкцията за покритата площадка и са оформени алейните мрежи.
 
Екипите подготвят терена за бетониране, а след това ще започне монтажът на детските съоръжения, мембраната за покриване на площадката, парковото осветление, поливната система, пейки и кошчета, както и озеленяването.
 
Детската площадка ще бъде със специална ударопоглъщаща настилка за безопасността на малчуганите, като съоръжението ще може да се използва целогодишно, дори и през зимния период.
 
Многофункционалния парк се реализира изцяло със средства на местната администрация.

Още от "Враца"

Археологически комплекс "Калето" в Мездра отпразнува 11 години от своето създаване

Празничната програма по случай 11-ия рожден ден продължи с още куп артистични изненади, поднесени по специален начин в подножието на античната и средновековна крепост "Калето"

Прочетете повече прочетете повече

Тази вечер ще бъде извършена дезинсекция срещу комари в гр. Мездра

За обработката на площите ще се използват биоцидни препарати, които са разрешени за употреба от Министерство на здравеопазването, в съответната препоръчителна доза и концентрация

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Враца Калин Каменов: "Всички от Северозападна България очакваме завършването на скоростния път Мездра-Ботевгра

Днес кметът Калин Каменов лично посети участъка и коментира, че се изгражда пътен възел "Лютидол", пътен възел "Дърманци" и пътната връзка за град Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени