Национално шахматно турне в Оряхово

Мероприятието е част от Панаирна седмица

Национално шахматно турне в Оряхово
Национално шахматно турне в Оряхово Източник: Община Оряхово

Измежду над тридесет града в България, град Оряхово стана част от II Национално шахматно турне "Асеневци". В късния следобяд  на 16 август в парк "Щурците" се включиха множество деца и младежи, които бяха запознати с легендата за шахмата и правилата на играта от треньорите и многократни шампиони на България – Даян Нинов и Доника Шивачева.

 

Национално шахматно турне в Оряхово
Национално шахматно турне в Оряхово Източник: Община Оряхово

Всички те взеха участие в игри и упражнения с царя, царицата, офицера, топа, коня и пешката и получиха награди, както и ваучери за безплатен едномесечен онлайн курс по шахмат под ръководството на професионални треньори. Турнирът завърши със сеанс на едновременна игра срещу многократни шампиони на България – Даян Нинов и Доника Шивачева.

 

Мероприятието е част от Панаирна седмица и  се организира от шахматен клуб "Асеневци", гр. Велико Търново, с подкрепата на Община Оряхово, която получи Почетно отличие за цялостно развитие и популяризиране на шахмата.

Още от "Враца"

Председателят на Общински съвет - Мездра Яна Нинова участва в честване във Вилнюс на 30 години от Договора от Маастрихт

Домакини на събитието, на което присъстваха 70 души, включително държавни служители, преподаватели, младежки лидери, предприемачи и членове на граждански организации, беше Община Молетай

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени