Неизвестни лица са извършили през изминалата нощ поредица от вандалски актове в Мездра

По първоначална информация двама младежи са преобърнали множество пластмасови контейнери за битови отпадъци

Обърнати контейнери за битови отпадъци в Мездра
Обърнати контейнери за битови отпадъци в Мездра Източник: Община Мездра

Неизвестни засега лица са извършили през изминалата нощ поредица от вандалски актове в гр, Мездра, сигнализираха от Общинско предприятие "Чистота".

 

По първоначална информация двама младежи са преобърнали множество пластмасови контейнери за битови отпадъци по ул. "Александър Стамболийски" в района над общинския пазар, както и по ул. "Св. Патриарх Евтимий" и по ул. "Христо Ботев". В резултат: всевъзможни боклуци са разпилени по уличните платна и са създадени реални предпоставки са възникване на пътнотранспортни произшествия.

 

Вандалски акт на обърнати контейнери за битови отпадъци
Вандалски акт на обърнати контейнери за битови отпадъци Източник: Община Мездра

Същевременно хулиганите са взломили няколко леки автомобили, обърнали са огледалата им и са изпочупили стъклата на служебни гаражи - собственост на Община Мездра.

 

Унищожена е и част от празничната украса на арките в пешеходната алея на ул. "Александър Стамболийски", която беше изработена по случай Баба Марта от местните детски, учебни и социални заведения в рамките на инициативата "Сръчни детски ръце, претворили традицията".

 

Обърнати контейнери за битови отпадъци
Обърнати контейнери за битови отпадъци Източник: Община Мездра

За вандалските прояви е подаден сигнал в Районното управление на полицията. От камерите за видеонаблюдение е установено, че преди да безчинстват извършителите са били в казино в центъра на града.

Работата по случая продължава.

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени