Невръстен колекционер подреди изложба на конструктори LEGO в Археологически комплекс "Калето" край Мездра

Атрактивната експозиция включва 150 LEGO комплекта, изградени от над 10 000 части

LEGO изложба
LEGO изложба Източник: Община Мездра

Изложба на конструктори под наслов "Светът на LEGO” е подредена в Археологически комплекс "Калето" - Мездра. Тя е дело на 9-годишния Даниел Коловски, третокласник в градското ОУ "Христо Ботев", който строи и колекционира LEGO играчки от 3-годишна възраст. Той е син на капитан далечно плаване Владимир Коловски и на Василка Коловска, преподавател по английски език в СУ "Иван Вазов".

 

Даниел Коловски
Даниел Коловски Източник: Община Мездра

Атрактивната експозиция включва 150 LEGO комплекта, изградени от над 10 000 части. В нея са показани модели от сериитe Lego City, Lego Creator, Lego Creator Expert, Lego Architecture, Lego Jurassic World, Lego Ninjago, Lego Technic и Lego Star Wars.

 

Изложба на над 150 LEGO комплекта
Изложба на над 150 LEGO комплекта Източник: Община Мездра

Официалното откриване на изложбата е в 16:00 часа на 8 март 2022 г. (вторник), а от 9 до 25 март тя ще бъде достъпна за посетители. Заповядайте да я разгледате!

Още от "Враца"

Работата по изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" върви по график

Този път този проект за разлика от Белене се структурира по най-правилния начин – не поръчваме оборудване, без да сме осигурили финансиране, без да имаме договор и без да знаем колко ще струва тази централа, заяви Дилян Добрев

Прочетете повече прочетете повече

Свежото ядрено гориво от "Уестингхаус" е вече на площадката на АЕЦ "Козлодуй", през май започва зареждането на първите к

Премиерът Главчев припомни, че диверсификацията е дълъг процес, като той лично е участвал в разговори с "Уестингхаус" още през 2009 г. - 2010 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени