Нов автобус за училището във врачанското село Баница

Ресорният заместник-кмет коментира, че и през настоящата учебна година първокласниците ще получат книжка със стихове за детството, училището, националните герои като личен подарък от кмета Каменов

Автобус
Автобус Източник: Zonanews
След искане на кмета Калин Каменов, образователното министерство предостави автобус, който ще се ползва преимуществено от възпитаниците на Обединено училище "Христо Ботев" в село Баница. Предстои предложението да бъде гласувано от местния парламент в края на месеца. Това заяви заместник-кметът Петя Долапчиева по време на среща с представители на медиите.
 
В рамките на пресконференцията, ресорният заместник-кмет коментира, че и през настоящата учебна година първокласниците ще получат книжка със стихове за детството, училището, националните герои като личен подарък от кмета Каменов.
 
Среща с медиите на кмета на Враца Калин Каменов
Среща с медиите на кмета на Враца Калин Каменов Източник: Община Враца
"Освен индивидуална книжка, Община Враца в партньорство с Регионална библиотека "Христо Ботев" – Враца, с цел да провокира интереса към четенето, подарява на всеки първокласник читателска карта, за да може когато научи буквите и се научи да чете, всяко дете да може да посети библиотеката и открие чудния свят на книгите!", каза още Долапчиева и допълни, че местната администрация е в процес на подготовка за предстоящата учебна година.

Още от "Враца"

Момчетата V-VII клас на ОУ "Христо Ботев" и на СУ "Иван Вазов" (Мездра) станаха зонални първенци в Ученическите спортни

Така те ще играят за определяне на участниците от Северозападна България във финалните състезания в тази възраст в двата вида спорт от игрите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени