Нов автомобил ще доставя храна на потребителите на Домашен социален патронаж и на услугата "Топъл обяд" в община Мездра

Чрез закупуването на новия лекотоварен автомобил за разнос на храна ще се осигури навременно доставяне на топла, здравословна и питателна храна на потребителите на Домашен социален патронаж

Община Мездра
Община Мездра Източник: Zonanews

Община Мездра сключи Договор за съвместна дейност №РД-04-74/ 21.05.2024 г. с Фонд "Социална закрила" към Министерство на труда и социалната политика за изпълнението на проект "Закупуване на лекотоварен автомобил за разнос на храна за нуждите на Домашен социален патронаж - гр. Мездра" по Целева програма "Подобряване на материалната база и автопарка за разнос на храна на Домашен социален патронаж".

 

Общият бюджет на проекта е 50 000 лв. с ДДС. Домашен социален патронаж - Мездра осигурява помощ и подкрепа, насочена към организиране на ежедневния живот на възрастни хора и на лица със специфични потребности, с оглед запазването им по-дълго време в тяхната обичайна домашна среда, както и ограничаване на социалната изолация и предотвратяване настаняването им в институция.

 

Чрез закупуването на новия лекотоварен автомобил за разнос на храна ще се осигури навременно доставяне на топла, здравословна и питателна храна на потребителите на Домашен социален патронаж и на проект "Топъл обяд в община Мездра".

 

В момента Домашен социален патронаж - Мездра обслужва 215 потребители в общината, а по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г. Община Мездра подпомага още 160 нуждаещи се лица.

Със закупуването на новия автомобил ще бъдат изпълнени изискванията на Българската агенция по безопасност на храните и на Регионалната здравна инспекция за осигуряване на специализирана техника за доставка на храни.

 

Крайният срок за изпълнението на проекта е 9 декември тази година.

Още от "Враца"

Последни новини

Най-четени