Нова детска площадка радва децата на Мездра и техните родители

Проектът е с бюджет 9 963,60 лв.

Детска площадка в Мездра
Детска площадка в Мездра Източник: Община Мездра

Нова модерна детска площадка радва децата на Мездра и техните родители. Тя се намира на площад "Македония" и е изградена по Проект "Обособяване на кът за игра чрез изграждане на детска площадка в гр. Мездра", с който Община Мездра кандидатства в началото на тази година и беше одобрен за финансиране в конкурса "Обичам природата - и аз участвам", организиран от Министерство на околната среда и водите и от Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда в рамките на Националната кампания "За чиста околна среда - 2021". Проектът е с бюджет 9 963,60 лв.

 

Детската площадката е с площ 66 кв. м. и разполага с различни съоръжения за игра на открито, решени в свежи цветове - комбинирано детско съоръжение "Слон" със скоростна пързалка, алпийска стена с ръкохватки, катерушка тип "стълба", две въжени стълби и пейки за релакс, беседи и занимателни игри; двойна люлка с полиетиленова седалкa тип "кошче" за деца под 3-годишна възраст и седалка за деца от 3 до 12 г.; пружинна клатушка "папагал" и занимателна игра "Ребус животни".

 

Новата придобивка отговаря на всички нормативни изисквания за безопасност - оборудвана е с ударопоглъщаща каучукова настилка с дебелина 30 мм. Монтирани са и нови кошчета за отпадъци. Изпълнител на обекта е фирма "Импресия-99" ООД - гр. Провадия. С подкрепата на Общинско предприятие "Чистота" пространството около новия кът за отдих е облагородено.

 

Проектът "Обособяване на кът за игра чрез изграждане на детска площадка в гр. Мездра" е един от шестте проекта, реализирани през т. г. в общината със средства от конкурса "Обичам природата - и аз участвам".

 

Останалите пет са тези на Кметство Лютиброд - за изграждане на кът за отдих и детски игри, на Кметство Оселна - за създаване на кът за отдих и развлечения, на Кметство Ослен Криводол - за изграждане на детски център за екологично обучение и заздравяване на връзката дете-природа, на ДГ "Детелина" - за направа на комбинирано детско съоръжение, дървено влакче, градинска люлка и дъски за рисуване и на ДГ "Слънчице" - за изграждане на мини футболно игрище в двора на детското заведение. Шестте проекта са на обща стойност около 50 000 лв. 

Още от "Враца"

8 учебни заведения се включиха в традиционната Панорама на образованието 2024 в Мездра

Ученици и учители от петте училища и от трите професионални гимназии представиха по атрактивен начин възможностите, които предлагат за обучение и за професионална подготовка техните училища

Прочетете повече прочетете повече

Община Мездра награди участниците в конкурса за великденска украса "Писан, шарен Великден"

25 детски градини, училища и читалища се включиха в конкурса, каза по време на награждаването Нели Минева, заместник-кмет "Социално развитие и хуманитарни дейности" в Община Мездра

Прочетете повече прочетете повече

Заключителна пресконференция по Проект "Създаване на майчини центрове за подобрено включване на уязвими групи в община Б

Проектът е с бюджет 499 984.12 eвро (977 868.94 лв.) и е реализиран съвместно от Община Ботевград и Община Мездра през периода 18.04.2022 г. - 30.04.2024 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени