Нова сензорна зала функционира във Враца

Тя е за терапия на деца със специални образователни потребности

Нова сензорна зала функционира във Враца
Нова сензорна зала функционира във Враца Източник: Община Враца

Навръх християнския празник Никулден в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование във Враца бе открита нова сензорна зала за терапия на деца със специални образователни потребности. 
Заместник-кметът Петя Долапчиева бе гост на събитието.

 

"Особено радващ е фактът, че поредна сензорна зала се открива на територията на община Враца. Това означава, че все повече деца ще имат възможност да бъдат подкрепени от специалисти и да получат помощ в своето развитие. Нека Св. Николай Чудотворец Ви подпомага във всички дела! Успешна да е дейността в новата сензорна зала и личното развитие на всяко дете", каза в приветствието си зам.-кметът и пожела здраве и успехи на екипа на Регионалния център.

 

Директорът Галина Статкова и зам.-кметът Петя Долапчиева
Директорът Галина Статкова и зам.-кметът Петя Долапчиева Източник: Община Враца

Директорът Галина Статкова сподели, че от 2017 г. там функционира богато оборудвана зала за психомоторика и ерготерапия, но нарастващият брой на деца, нуждаещи се от терапевтична подкрепа е довел до откриването на втора зала. Сензорната терапия е безплатна за децата със специални потребности от областта и се извършва от двама квалифицирани ерготерапевти. 


На откриването присъстваха още Лорета Колева, началник на РУО- Враца, Калоян Дамянов, директор на Регионален център - София град,  Илияна Янинска, директор на ЦСОП "Д-р Петър Берон"- Враца и ресурсни специалисти.

Още от "Враца"

Ансамбъл "Мездра" се класира за финала на Националния конкурс "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024"

До полуфиналите на конкурса "ТОП 10 Български танцов фолклор - 2024" бяха селектирани 15 танцови ансамбли и състави от София, Бургас, Русе, Шумен, Габрово, Търговище, Пазарджик, Дупница, Елин Пелин, Етрополе, Мездра, Павел баня и Тутракан

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени